Yıldırım Kaya'dan MEB'e tepki

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, zamanında yaptıkları uyarıları Milli Eğitim Bakanlığının dikkate almaması nedeniyle okullarda zor bir süreç yaşandığını belirterek "Yeter artık, yönetemiyorsanız bırakın gidin" diye seslendi.
Ankara Masası
|
25 Mart 2021, Perşembe - 00:06
Yıldırım Kaya'dan MEB'e tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararları eleştirdi.

9. ,10. ve 11. sınıflarda sınavların ertelenmesine değinen Kaya, "12. Sınıflar yüz yüze sınava devam edecek diyorsunuz neden? 12. Sınıftaki çocukların canı yok mu?" diye sordu.

Kaya, Milli Eğitim Bakanlığının uyarıları dikkate almadığını vurgularken " Yeter artık, yönetemiyorsanız bırakın gidin" ifadelerini kullandı.

"Müdür tir tir titriyor"

Keçiören'de bir okul ziyaretinde gördüğü manzarayı anlatan Kaya "2 Mart tarihinden bu yana okullarda yaşanan sorunlar ve olası sorumlulukları hep anlattım. Parlamento kürsüsünden çağrı yaptım, radyo programlarında çağrı yaptım, televizyonlarda konuştum, Milli Eğitim Bakanlığını, Sağlık Bakanlığını, uyardım. Ama bir türlü önceden öngörümüzü kabul etmediniz. Şimdi ne yaptınız? Yüz yüze sınavları 9. Sınıf,10. Sınıf, 11 sınıfta iptal ettiniz. Doğru bir karar ama geç kalınmış, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin hayatına mal olmuş, bir süreci yaşattınız bize. Şimdi 12. Sınıflar yüz yüze sınava devam edecek diyorsunuz neden? 12. Sınıftaki çocukların canı yok mu? Orta okullarda sınav yapacağız diyorsunuz, sınav size ne kazandıracak. Çocuklar notla mı yaşamlarını sürdürecekler? Bugün Ankara Keçiören’de bir okulu ziyaret ettim. 28 öğrenci karantina altına alınmı, 4 hizmetli covid olmuş, bir memur covid olmuş, öğretmenler covid olmuş, okul müdürü tir tir titriyor. Kalp ameliyatı geçirdim diyor, korkuyorum diyor. Muhtarı ziyaret ettim, öğrenci velileriyle konuştum, her biri diyorki biz bu okula çocuğumuzu göndermeyiz. Biz çocuklarımızı yazıda bulmadık diyorlar. Yeter artık, yönetemiyorsanız bırakın gidin" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/668672/yildirim-kayadan-mebe-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.