Yeraltından gelen ürkütücü seslerin sebebi ortaya çıktı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde geceleri aniden ortaya çıkan ve saatlerce devam etmesi nedeniyle mahalleliyi uykusuz bırakan seslerin kaynağı ortaya çıktı. Seslere ana su şebekesinde biriken hava kabarcıklarının neden olduğu anlaşıldı.
IHA-20210325AW277290
|
25 Mart 2021, Perşembe - 09:54
Yeraltından gelen ürkütücü seslerin sebebi ortaya çıktı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Gültepe Mahallesi’nde bulunan Çiğdem Caddesi'nde 3 gündür duyulan esrarengiz sesler çevrede yaşayanları uykusuz bıraktı. Mahallede yaşayanları tedirgin eden sesler üzerine ekipler çalışma başlattı.  Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda seslere ana su şebekesinde biriken hava kabarcıklarının neden olduğu tespit edildi. Suyun hava yaptığı, kabarcıkların patlaması sonucu kavitasyon oluştuğu anlaşıldı. Su hattındaki havanın alınmasıyla mahalleliyi 3 gündür uykusuz bırakan sesler bir anda kesildi.

“Seslerin geldiği cadde için bir çalışma yaptılar, bu akşam ses yoktu”

Şebekede oluşan durumun giderilmesiyle seslerin kesildiğini ve mahallelinin rahat bir uyku uyuduğunu ifade eden Gültepe Mahalle Muhtarı Veysel Yayla, “AFAD, DESKİ ve itfaiye ekipleri geldi. Yapılan çalışmalarda seslerin geldiği caddenin altında 2 ana su deposunu birbirine bağlayan bir boru varmış. Bu borudan şüphelendiklerini söylediler. Bir çalışma yaptılar, bu akşam ses yoktu. Birkaç gün daha zamana ihtiyacımız olduğu söylendi. Kesin olarak bu borulardan geldiği net değil ama akşam ses gelmedi” dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/668776/yeraltindan-gelen-urkutucu-seslerin-sebebi-ortaya-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.