Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelleri atıldı

Altındağlıların özlemle beklediği Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği törenle atıldı.
Büşra Bayrak
|
13 Ağustos 2020, Perşembe - 12:32
Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelleri atıldı

Altındağlıların 8 yıllık yuva özlemi sona eriyor. Cinderesi bölgesinde hak sahiplerinin heyecanla beklediği 451 konutun temelleri atıldı.

Temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleşti.

Törende hak sahiplerine müjdeyi veren Bakan Kurum, yaklaşık 107 milyon lira yatırım bedeli olan Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi konutlarının, 2021 yılı sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

Altındağ Belediye Başkanı Asım  Balcı da, yatay mimariye uygun olarak hayata geçirilen örnek dönüşüm projesine imza attıklarını söyledi.

Balcı, bölgenin adının "Altın Şehir" olarak değiştiğini hatırlattı.

“Sözümüzü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Göreve gelmeden önce, hak sahiplerini konutlarına kavuşturacaklarına dair söz verdiğini hatırlatan Başkan Balcı, “'Söz verdiğimiz gibi' parolasıyla çıktığımız bu yolda, neye söz verdiysek yerine getirdiğimiz gibi, bu sözümüzü de tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hak sahipleri mutlu, biz de mutluyuz..." ifadelerini kullandı.

Balcı, şunları kaydetti:

"Göreve gelir gelmez ilk olarak, hem evleri yıkılan hem de başka yerlerde kira ödemek zorunda kalan ve dolayısıyla çok zor şartlarda yaşayan hak sahipleri için kira yardımı başlattık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Sayın Bakanımız Murat Kurum ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, hak sahipleri kira yardımlarına kavuştu. Biz de bir yandan proje ve ihale çalışmalarına başladık. Yatay mimariye uygun proje çalışmamızı bitirdik, ihale süreci de kısa sürede tamamlandı. İlk kazmanın vurulabilmesi için ekiplerimiz aylarca, sabır ve emekle imar yollarını açtılar. İlk olarak; 1829, 1812 ile 1807'nci cadde ve sokakların yol açım çalışmalarını gerçekleştirdik. Çok kısa sürede kazmayı vuracak, temelleri atacağız demiştik. Şükürler olsun, mahcup olmadık. Çok önemli adımları, çok kısa sürede attık. İnşallah yine söz verdiğimiz gibi, kısa sürede inşaatı tamamlayacak ve yıllarca ev özlemi çeken hak sahiplerini evlerine kavuşturacağız. Başkentimizin manevi mimari Hacı Bayram-ı Veli hazretlerinin doğup, yaşadığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetimizi ilan ettiği ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşımızı yazdığı Ankara'nın kalbi Altındağ'a da bu yakışır..."

"Vizyon projeler Altındağ’dan çıkacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise yaptığı konuşmada, Altındağ'daki projeyle, içerisinde 2 binden fazla vatandaşın yaşayacağı modern konutların inşa edileceğini söyledi. Yapılacak konutların hayırlı olmasını dileyen Kurum, Türkiye'nin geleceği için çok çalışılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Kurum, Altındağ'da, Ankara'yı 2023'e, 2023'ü, 2071'e taşıyacak vizyon projeleri Altındağ Belediyesiyle birlikte yürüttüklerini dile getirerek, Altındağ'daki projelerin 4 etaptan oluştuğunu, tarihin, kültürün ön plana çıkarıldığı çok önemli bir kentsel dönüşüm projesi başlattıklarını belirtti. 

Tescilli binaları ortaya çıkaracak projeler yürüttüklerini anlatan Kurum, projenin ilk etabının Ankara Kalesi ve çevresini kapsadığını, ikinci etapta Hergelen Meydanı'nın bulunduğu bölgeyi belirlediklerini, üçüncü etabın Ulus'taki "Yahudi Mahallesi" olarak bilinen bölgede uygulanacağını, dördüncü etabın ise belediye binasının bulunduğu alanı kapsadığını söyledi.

"2021 yılı sonuna kadar tamamlayacağız"

Projenin 2021 yılı sonuna kadar bitmesi planlandığını aktaran Bakan Kurum, "Temellerini bugün attığımız projemizi kısa zamanda yapıp, Cinderemize, Altındağımıza kazandıracağız. Projemizin yaklaşık 107 milyon lira yatırım bedeli var. Toplamda 358 hak sahibi için 3+1, 87 hak sahibi için 2+1 daire yapıyoruz." dedi.

"Kira ve taşınma yardımı yapacağız"

Kira yardımı ve taşınma yardımlarına devam edeceklerini belirten Bakan Kurum, "Projemiz yatay mimari esaslı olacak, binalarımız zemin+5 katı geçmeyecek, yöresel unsurları ihtiva edecek ve hiçbir şekilde mahallemize dışarıdan ek başka bir nüfus gelmeyecek. Mahalle kültürünü koruyacak, vatandaşlarımızı, esnafımızı hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/67123/cinderesi-kentsel-donusum-projesinin-temelleri-atildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.