S-400 füzeleri kilometrelerce uzaktaki hedefi vurdu

Rusya'nın geliştirdiği S-400 hava savunma sistemleri ile gerçekleştirilen tatbikatta kullanılan füzeler, Kapustin Yar Eğitim Üssü'nden 700 kilometre uzaklıktaki Armavir'deki hedefi vurdu.
Ankara Masası
|
26 Mart 2021, Cuma - 23:10
 S-400 füzeleri kilometrelerce uzaktaki hedefi vurdu

Rusya’nın geliştirdiği hava savunma sistemlerinden olan S-400’ler ile yapılan tatbikatlara devam ediliyor. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Astrahan bölgesindeki Aşuluk, Kapustin Yar Eğitim Üssü'nde S-400 hava savunma sistemleriyle tatbikat gerçekleştirildiği bildirildi. Tatbikatta fırlatılan S-400 füzelerinin yüksek ve alçak irtifada olmak üzere 2 varyasyonda fırlatıldığı ve füzelerin yaklaşık 700 kilometre uzaklıktaki Krasnodar bölgesine bağlı Armavir şehrindeki bir hedefi vurduğunu aktarıldı.

Tatbikatlar devam edecek

Rusya geçtiğimiz yıl uluslararası tatbikatın yanı sıra Rus ordusunun tatbikatlarında da S-400 hava savunma sistemleri ile sık sık tatbikatlar yaparken, Savunma Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamalarda bu yıl da hava savunma sistemleri ile tatbikatlara devam edileceğini belirtmişti.

ABD ile krize neden olmuştu

Türkiye'de Rusya'da S-400 hava savunma sistemleri almış ve ABD ile kriz yaşamıştı. S-400 gerginliğinde ABD yönetimi Türkiye'yi F-35 savaş uçağı programından çıkarmış ve bazı savuna sanayi yaptırımları uygulamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/671531/s-400-fuzeleri-kilometrelerce-uzaktaki-hedefi-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.