Yemeksepeti hacklendi

Binlerce kullanıcısı bulunan internet üzerinden yemek siparişi verilen 'Yemeksepeti' hacklendi.
Ankara Masası
|
27 Mart 2021, Cumartesi - 15:43
Yemeksepeti hacklendi

2001 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan Türkiye'nin ilk online yemek siparişi verilen 'Yemeksepeti' 14.50 sıralarında hacklendi. 

Yemeksepeti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, site kullanıcılarının bilgilerinin bilgisayar korsanlarının eline geçtiği duyuruldu.

Şirket bu durum hakkında kullanıcılara yönelik bir mektup yayınlandı.

Yemek Sepeti'nden süreç hakkında bilgi

Yayımladığı mektupta yaşanacak süreçle ilgili bilgi veren şirket şunları yazdı;

Siber güvenlik kalkanının aşılması ve veri hırsızlığı olasılığını ilk tespit ettiğimiz 25.03.2021 tarihi saat 09.30’dan itibaren, öncelikle ihlalin detayları üzerine tüm yazılım ve siber güvenlik ekiplerimiz ve güvenlik danışmanlarımız ile birlikte çalışmaya başladık. Yapılan çalışma sonucu ihlalin yalnızca listede açıkladığı unsurlarla sınırlı olduğunu tespit etmemizin akabinde, elde ettiğimiz bilgileri kullanıcılarımızla, gerekli yasal mercilerle ve kamuoyuyla tüm şeffaflığıyla paylaşmak için süratle çalışmalara başladık.

Bilgisayar korsanlarının eline geçen bilgilerde doğum tarihi ve ad-soyad bilgilerinin bulunması güvensiz şifrelerin tahmin edilmesini sağlayabilir. Eğer platformda kullandığınız şifre yeteri kadar güçlü değilse değiştirmenizi öneririz. Güvenliği maksimuma çıkarmak için için rastgele şifre oluşturucular kullanabilirsiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/672211/yemeksepeti-hacklendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.