Ankara'da mutant virüse yakalanan hemşire yaşadıklarını anlattı

Ankara'da mutasyonlu koronavirüse yakalanan hemşire Cemile Çerikçi, bu süreçte en çok zorlandığı şeyin 7 yaşındaki oğlundan uzak kalmak olduğunu söyledi. Çerikçi, çok farklı bir psikolojik baskı oluştuğunu ifade etti.
IHA-20210328AW279893
|
28 Mart 2021, Pazar - 11:16
Ankara'da mutant virüse yakalanan hemşire yaşadıklarını anlattı

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım'da sorumlu hemşire olarak görev yapan Cemile Çerikçi, kardeşinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması ardından kendisine yapılan testle birlikte  İngiltere varyantı olan virüse yakalandığını öğrendi.

Pozitif çıkması ardından neler yaşadığını anlatan  Çerikçi, genel anlamda hastalığı kardeşiyle birlikte hafif atlattıklarını söyledi. Bu süreçte en çok zorlandığı şeyin 7 yaşındaki oğlundan uzak kalmak olduğunu belirten  Çerikçi, çok farklı bir psikolojik baskı oluştuğunun altını çizdi.

"Mutasyonlu virüse yakalandığımı öğrendim"

Yaşadıklarını anlatan Hemşire Cemile Çerikçi, “Bir süredir kardeşim bizim yanımızda yaşıyordu. Önce onun testi pozitif geldi ve daha sonra filyasyon ekibinin gelip, eşim, ben ve oğlumdan aldığı test sonucunda ben pozitif çıktım. Önce evde kendimizi izole etik. Daha sonra kardeşimin mutasyonlu olduğunu öğrendik. Bir gün sonra da benim mutasyonlu olduğumu öğrendik. Filyasyon ekipleri bizi hastanede takip edeceklerini söylediler. Başta kardeşimde ufak bir boğaz ağrısı vardı. Benim hiçbir semptomum yoktu. Fakat ilerleyen günlerde hafif bir boğaz ağrısı, biraz gribal belirtiler oldu, tat ve koku kaybım oldu. 3-4 gün içerisinde tat-koku kaybım geri geldi ” dedi.

"Çok daha ağır geçirmediğim için şanslıyım"

Bu süreçte en zor şeyin oğlundan ayrı kalmak olduğunu kaydeden Çerikçi, “7 yaşında bir oğlum var. Onu benden uzak tutmak çok zor oldu evde izolasyonda. Hani her ne kadar eşim yemeğimizi yapıp bize yardımcı olsa da, karantina sürecinde onu uzak tutmakta çok zorlanıyorduk. Bu süreçte hastaneye geldiğime bir tık da olsa sevinmiştim, onu koruyabilmek adına. Tabi ki çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç. Benim şöyle bir artım vardı. Kardeşim ile birlikte geçirdiğimiz için psikolojik olarak birbirimize destek olduk. Tabi ki burada birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarım, katta yattığım hemşire arkadaşlarımın desteğini unutamam. Ama çok daha ağır geçirmediğim için şanslıyım gerçekten. Gerçekten çok zor bir süreç” şeklinde konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/673112/ankarada-mutant-viruse-yakalanan-hemsire-yasadiklarini-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.