Fatih Ünal'dan Mansur Yavaş'a 'oturum' tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, ​100'ün üstünde oturuma başkanlık ettiğini, Ankara ile ilgili sorunların konuşulduğu meclis oturumlarına, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın fazla katılmadığını belirtti.
Ankara Masası
|
28 Mart 2021, Pazar - 13:44
Fatih Ünal'dan Mansur Yavaş'a 'oturum' tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal,  AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Meclisteki 147 sandalyenin 107'sini elinde bulunduran Cumhur İttifakı'nın desteğiyle, gerek Mansur Yavaş'ın gerek Millet İttifakı'nın sunduğu önergelerin genellikle oy birliğiyle kabul edildiğine dikkati çeken Ünal, "Ankaralıların yararına olacak ne var ise meclisten geçiriyoruz. Burada kararlarının yüzde 97'sinin oy birliği ile geçtiğini biliyorum. Bazı kararlarda tabii ki fikir ayrılıkları var. Mesela kentsel dönüşümlerle ilgili tabi anlayamadığım bir konudur. Bu konuda ben CHP'nin görüşüne iştirak etmiyorum." diye konuştu.

"İnsanları rencide etmeden meclisi idare etmelisin"

Meclis Başkanvekili olarak, huzuru ve sükunu sağlamak adına ne gerekiyorsa yaptığını anlatan Fatih Ünal, bu konuda Başkan Mansur Yavaş'ı eleştirdi.

AK Parti'li Ünal, "Mansur bey meclisi yönettiğinde 'sen sus', 'sen konuşma' ve 'sen zaten çok konuşuyorsun' gibi sözlerle seçilmiş meclis üyelerini tahkir ediyor. Bunlar hiç hoş şeyler değildir. Yani meclis başkanı olarak sen orayı yönetiyorsan biraz daha tarafsız gözle biraz daha insanları rencide etmeden, her türlü görüşü dinleyerek meclisi idare etmelisin. Mansur beyin yanlış yaptığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

100'ün üstünde oturuma başkanlık ettiğini söyleyen Ünal, Ankara ile ilgili sorunların konuşulduğu meclis oturumlarına, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın fazla katılmadığını belirtti.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/673266/fatih-unaldan-mansur-yavasa-oturum-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.