Nefes kesen maçın galibi Mamak

Türkiye Basketbol Ligi 24. haftasında Mamak Belediyesi Basketbol Takımı, Final Spor Basketbol Takımını 78 - 69 skorla mağlup etti.
Büşra Bayrak
|
28 Mart 2021, Pazar - 23:18
Nefes kesen maçın galibi Mamak

Türkiye Basketbol Ligi 24. haftasında Mamak Belediyesi Basketbol Takımı ile Final Spor Basketbol Takımı karşılaştı.

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'ndeki mücadeleyi Mamak Belediyesi Basketbol Takımı 78-69 skorla kazandı.

Karşılıklı sayılar ile başlayan mücadelenin 5. dakikası Final Spor’un 6-4 üstünlüğü ile geçildi. 

Periyodun sonlarına doğru ritim bulan Bursa temsilcisi, Onur ve Harris’in basketleriyle skoru 17-6’ya çekti. 

Akabinde direnç gösteren Ankara ekibi Mertcan’ın son saniye 3’lüğü sonrası ilk periyot ev sahibinin 19-13 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci periyoda iyi başlayan Mamak Belediyesi, Mertcan’ın dış atış isabetiyle öne geçti: 20-21. Her iki ekip de bu bölümde hücumda üretken bir görüntü çizerken, başa baş geçen mücadelede üstünlük sürekli olarak el değiştirdi. Periyodun sonunda yine Mertcan’ın sayısıyla Mamak ekibi, soyunma odasına 37-40 önde gitti.
Dönüşte yeşil beyazlı ekibin, skor üstünlüğüne karşın maçtan kopmayan Final Spor, uzun bir aradan sonra 28. dakika içerisinde skoru eşitledi: 54-54.

 Gurur ve Ömer Faruk’tan skor katkısı alan Bursa ekibi, son periyoda 59-54 önde başladı. Final periyodunda Göktürk’ün basketiyle fark 8’e çıktı: 62-54. Ancak bu bölümde 9-0’lık seri yakalayan Ankara ekibi, Watkins’in basketiyle öne geçti: 62-63. Son dakikaya 69-76 Mamak Belediyesi üstünlüğünde girilirken, savunmasını ön planda tutan konuk ekip, parkeden 69-78 galip ayrıldı.

" Başarımız daim olsun"

Öte yandan maçın ardından Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'de Bursa'dan mutlu dönen ekibi sosyal medya hesabından tebrik etti.
Başkan Köse paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"#GüzelMamak'ımızın Şampiyon Basketbol Takımı Final Spor Basketbol Takımını 78 - 69 yendi. Şampiyonluğa adım adım ilerleyen Basketbol Takımımızı ve sporcularımızı kutluyorum. Başarımız daim olsun."

http://www.ankaramasasi.com/haber/673542/nefes-kesen-macin-galibi-mamak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.