TBMM Başkanı Şentop'tan Montrö açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Montrö tartışmaları üzerine, "Ben herhangi bir anlaşma, sözleşme ismi zikretmedim. Soruyu soran gazeteci arkadaşımızın iyi niyetle o anda aklına gelen bazı anlaşmaların isimlerini zikretti. Ben yine herhangi bir anlaşma isimleri söylemeden iç hukuktaki düzenlemelerden bahsettim.' dedi.
Ankara Masası
|
29 Mart 2021, Pazartesi - 13:08
TBMM Başkanı Şentop'tan Montrö açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TÜGİAD 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Montrö tartışmaları hatırlatılan  Şentop, "Bir televizyon programında bir çok konuyu konuşurken, uluslararası sözleşmelerle, Anayasa'daki ifadesiyle milletler arası antlaşmalarla ilgili görüşlerimi ifade ettim. Ben herhangi bir anlaşma, sözleşme ismi zikretmedim. Soruyu soran gazeteci arkadaşımız iyi niyetle o anda aklına gelen bazı anlaşmaların isimlerini zikrederek sordu. Ben yine herhangi bir anlaşma isimleri söylemeden iç hukuktaki düzenlemelerden bahsettim." dedi.

"Anlamakta zorlanıyorum"

"Bir süre sonra bazı çevrelerin başta Montrö olmak üzere bana yönelik isnatlar olduğunu gördüm." diyen Şentop, "Gizli saklı beyanat değil. TV'de canlı yayınlanan bir program. Ve ben hiçbir anlaşmayla ilgili bir durumdan, isim vererek bir antlaşmadan bahsetmiyorum. Bunun Montrö dahil olmak üzere, bazı antlaşmaları tartışmaya taşımak gibi bir amaçla nasıl yorumlandığını anlamakta zorlanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Hukuki boyutu vardır ama..."

Şentop şöyle devam etti: "Gerek Lozan gerekse Montrö gibi antlaşmaların özel bir durumu vardır. İşin hukuki boyutu bir boyuttur ama sadece hukuki boyutlarla ilgili olarak insanlar iş yapmazlar. Ben boşanmayla ilgili hukuki prosedür anlatsam, insanları boşanmaya mı teşvik etmiş olurum? Bu kadar saçmalığı anlamakta gerçekten zorlanıyorum."



http://www.ankaramasasi.com/haber/674005/tbmm-baskani-sentoptan-montro-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.