Kılıçdaroğlu'ndan Şentop'a tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Montrö Sözleşmesi'nin ne anlama geldiğini, Türkiye Cumhuriyeti devleti için ne anlama geldiğini bilmiyorsa o koltukta oturamaz, oturmamalı." dedi.
Ankara Masası
|
30 Mart 2021, Salı - 14:03
Kılıçdaroğlu'ndan Şentop'a tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisini grup toplantısında konuştu. CHP lideri Montrö tartışması ve İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi üzerinden TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u hedef aldı.

"Türkiye'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Montrö Sözleşmesi'nin ne anlama geldiğini, Türkiye Cumhuriyeti devleti için ne anlama geldiğini bilmiyorsa o koltukta oturamaz, oturmamalı." diyen Kılıçdaroğlu, "Bir gece yarısı, bir kararla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesine ipotek kondu mu, kondu. İstanbul Sözleşmesi'ni ben feshettim diyor. Meclis Başkanı'ndan bir hedef var mı? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesini ipotek altına alamazsın diyor mu, diyemiyor. Cesaret edemiyor, neden? Koltuğunu bir kişiye borçlu da ondan. Bir kişiye hizmet ediyor, devlete değil." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Bir kişiye hizmet edenler 83 milyona hizmet edemezler. AK Parti milletvekilleri ve MHP milletvekillerinin tamamı bir kişiye hizmet ediyorlar. Bir kişiden talimat alıyorlar." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/676192/kilicdaroglundan-sentopa-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.