Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu

Koronavirüs gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de mutantlı virüs oranının yüzde 75 olduğunu bildirdi.
Zeliha Demirci
|
30 Mart 2021, Salı - 16:33
Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu

Koronavirüs aşısı, vakalar ve kısıtlamalar hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Mutasyon her geçen gün artıyor. Mutasyonun Türkiye'deki oranı şu anda yüzde 75'lere ulaştı. Mutant giderek arttığı için, ağırlıklı İngiliz varyantı olduğu için ve bulaştırıcılığı da fazla olduğu için bu dönemde bizim kapalı, kalabalık ortamlardan ve özellikle yakın temastan uzak durmamız gerekiyor." dedi.

"Biontec-Pfizer aşısı muhtemelen önümüzdeki birkaç gün sonra başlayacak. Lojistikle ilgili hazırlıklar tamamlandı." diyen Koca, "Biontec-Pfizer aşısının şu an Türkiye'ye geldiği doz miktarı 2,8 milyon oldu. Bir hafta 10 gün içinde de 4,5 milyona tamamlanmış olacak. Sırası gelen, 'Ben Biontec aşısı olmak istemiyorum.' dediğinde, bir başka, Sinovac aşısı olabilir olacak. Bu anlamda sırası gelenin yaptırmama hakkı olacak." ifadelerini kullandı.

Yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte en çok merak edilen konular arasında olan teravih namazı hakkında da bilgilendirme yapan Bakan Koca, "Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek." açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/676552/fahrettin-koca-onemli-aciklamalarda-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.