Ali Özkaya reform çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, ekonomi ve yargı alanında bakanlıkların yürüttüğü reform çalışmalarının, Cumhurbaşkanı'yla yapılan detaylı müzakerelerin ardından kanun teklifi haline getirildiğini söyledi.
Ankara Masası
|
01 Nisan 2021, Perşembe - 18:53
Ali Özkaya reform çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım'ın sorularını yanıtladı.

Programın başında Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in, Büyük Taarruz'un 100. yılında Afyonkarahisar'da yapılmasına yönelik çağrıya değinen Özkaya, yaklaşık 1 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konu hakkındaki düşüncelerini ilettiğini aktardı. 

Özkaya, "Sayın Cumhurbaşkanımıza 'Cumhuriyet'in, Büyük Taarruzun 100. yılını  kutlayacağız, bunu Afyon'da Kocatepe'de büyük bir devlet töreni ile yapalım ve Afyon, Kütahya, Dumlupınar bunu bir araya getirelim, büyütelim' dedim. Kendisi de o zaman ilgili arkadaşlara talimat verdi. Ancak henüz netleşip bir noktaya gelmedi." dedi.

Beklentilerini il bazında da milletvekili ve vali olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve kuvvet bakanlarına Afyon'a geldiklerinde ilettiğini belirten Özkaya, 100. yılda Afyon'da büyük bir devlet töreni yapılması konusunda arzu içinde olduğunu dile getirdi 

Teknofest'in Selçuk Bayraktar öncülüğünde muhteşem işler yaptığını ifade eden Özkaya "Türk gencimizin, milletimizin, akademisyenlerimizin, insanlarımızın neleri yapabileceğini gösteren, teknolojiyi gösteren bir büyük buluşma oluyor" dedi.

Festivalin Afyonkarahisar'a taşınması konusunda arzuları olduğunu kaydeden  Özkaya, Afyon'da 2, Eskişehir'de 3, Kütahya'da 2, Uşak’ta 1 olmak üzere bölgede 8 üniversitenin bulunduğuna dikkat çekti. 

Özkaya, festivalin kente taşınması konusunu  Selçuk Bayraktar'a telefonda ilettiğini ekledi. 

Afyon'da İncirlik havaalanına alternatif olarak  NATO tarafından yapılmış  büyük bir askeri havaalanı olduğunu hatırlatan  Özkaya, "Dolayısıyla  bu iş için  çok ciddi bir altyapı mevcut" dedi. 

AK Parti'nin büyük kongresi

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'ne değinen Özkaya, Türkiye'nin dört bir yanından gelen üyelerin, salona giren tüm delegelerin koronavirüs testinden geçtiğine dikkat çekti. 

Özkaya, "Kongrenin iç alanına mümkün olduğu kadar eskiye göre daha seyreltilmiş sandalyeler ile oturuldu. Kongremiz bu coşkuyla başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız belki daha uzun konuşma yapabilecekken, pandemi nedeniyle onu da kısa kesti. Konu başlıklarını geçmişten bugüne kadar yaptıklarımızı ve bundan sonra yapacaklarımızı, dış politikayla ilgili, savunma sanayi ile ilgili, çevremizle ilgili ve son kısmında özellikle aile yapımızla ilgili atacağımız adımları ayrı ayrı hukukla, ekonomi ile bunlarla ilgili konuları detaylı bir şekilde dile getirdi." dedi. 

Reform çalışmaları

Reform çalışmalarına değinen Özkaya, "Maliye ve Hazine Bakanımız ekonomi kısmıyla çalışıyor. İşte geçen hafta bir açıklamasını yaptı. Bugünlerde tekrar bölüm bölüm bu fasıllar açıklanmaya devam ediyor. Adalet Bakanlığımız yargı reformuyla ilgili kısımlardaki çalışmalarını yapıyor. Bunların bir kısmına milletvekili olarak biz de katılıyoruz. Kanun çalışması aşamasına gelenleri, Meclis'te AK Parti Grubu'nda, partimizde Cumhurbaşkanlığı'ndaki arkadaşlarla derin müzakereler yaparak onları da kanun teklifleri haline getiriyoruz. Bir kısmını kanun teklifi olarak sevk ettiklerimiz var, kanunlaşanlar var, yeniden kanunlaşması gerekenler var. Bunları adım adım hep beraberce yerine getireceğiz." şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MYK üyeleriyle buluşması

AK Parti içindeki değişiklikleri anlatan  Özkaya, "50 kişilik MKYK listesi 75’e çıktı. Disiplin Kurulumuz 11 kişiydi, 15 kişiye çıktı. Yedekleri ile birlikte 20 kişi. Siyasi Erdem Etik Kurulumuz, Demokrasi ve Hakem Kurulumuzda da sayılar arttı. Toplam 150 kişilik büyük bir genel merkez ana kademe yönetim organları oluştu." ifadelerini kullandı. 

Kongre akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini 2 büyük salonda topladığını aktaran  Özkaya, "Önce MYK üyelerini açıkladı. MYK üyeleri tek tek kendilerini tanıttı. Akabinde MKYK üyelerimiz 75 kişi kendilerini tek tek tanıttı. Gerçekten Türkiye'nin her bölgesinden yetkin insanların orada olduğunu gördük. Saat 7,5 gibi olduğu içinde daha sonra hep beraber yemeğe geçtik." diye ekledi. 

Bir sonraki toplantının Nisan ayında yapılacağını bilgisini veren Özkaya, "MKYK, Disiplin Kurulu, AK Partisi Demokrasi Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem Etik Kurullarının tamamı orada toplanmış ve tanışmış oldu. MYK listemizde az bir değişiklik oldu. 3 isim değişti. Bir isim MKYK'da kaldı. Bir isim grup başkan vekilimiz oldu. Yeni bir İletişim Başkanlığımız kuruldu bilgi teknolojileriyle birlikte. Rahmetli Demokrat Parti'nin efsane milli eğitim bakanlarından Tevfik İleri'nin torunu genel başkan yardımcımız oldu ve o gün ve ertesi gün devir teslimler yapılarak yeni MYK üyesi arkadaşlarımız görevlerine başladılar." dedi. 

HDP iddianamesinin iadesi 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne açılan davanın iade edilmesine değinen  Özkaya, "AK Parti'nin ceza muhakemesi kanunu  değişikliği ile getirdiği iddianamenin iadesi müessesesi var. Yani bir kişi hakkında veya bir siyasi parti hakkında kapatma davası açıldığında bu iddianamenin hukuk kurallarına göre uygun olması, eksiksiz olması ve Ceza Mahkemesi üstündeki yargılamanın tam yapılması gerekiyor." şeklinde konuştu. 

Yeni anayasa çağrısı ve 2023 hedefleri

Programın sonunda yeni anayasa çağrısına ve 2023 hedeflerine değinen Özkaya şöyle konuştu:

Anayasayla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız bir bilim kuruluna görev verdi. Bilim kurulu hazırlıklarına başladı. Daha sonra bu genel merkezimizde AK Parti grubunda ve Cumhur İttifak’ı kapsamında oluşturulacak. Amaç katılımcı, geniş, bütün herkesin uzlaşabildiği, sivil bir anayasayı 2023 yılında Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında yapmak. Cumhuriyetimizi yeni bir üst noktaya, insanlar haklarına daha çok değer veren, insan hakkı, onurunu daha çok koruyan hür teşebbüsü, özgür yatırımı ekonomiyi daha iyi noktaya taşıyan, mülkiyet haklarını en üst düzeyde koruyan, uluslararası hukukla devletlerle barış ve huzur içinde yaşayan, milletimizin bütün bakış standartlarının üstünde bir demokratik hak ve hukuku ortaya koyan bir anayasa yapma irademiz devam ediyor. İnşallah bunu gerçekleştirmek 27. dönem milletvekilleri olarak bizlere nasip olur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/686614/ali-ozkaya-reform-calismalariyla-ilgili-bilgi-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.