Mansur Yavaş: Ağır tedbirler almak zorundayız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hobi bahçelerinde su kullanımını durdurabileceklerini söyledi. Yavaş "Çevre Bakanlığımız bunlara karşı ortadan kaldırılmasını istiyor. Biz de ağır tedbirler almak zorundayız" dedi.
Ankara Masası
|
01 Nisan 2021, Perşembe - 21:28
Mansur Yavaş: Ağır tedbirler almak zorundayız

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı'nın konuğu oldu.

Başkan Yavaş, soru üzerine ABB Meclisi'nde büyük tartışmalara neden olan 'kademeli su tarifesi' uygulamasını bir kez daha savundu.

Kademi su tarifesi uygulamasının zorunluluk olduğunu belirten Başkan Yavaş "Buna karşı çıkan meclisteki arkadaşların fark etmediği bir şey var. Ankara'da şuanda bir su sıkıntısı yok. Ama yaz geldiğinde su sıkıntısı yokken bile üst kademelere çok kullanımdan dolayı su çıkmıyor. Dolayısıyla insanlar hijyenlerini yapmıyorlar, abdestlerini alamıyorlar. Hala tankerle su götürdüğümüz köyler var bizim. ASKİ'nin yatırım yapması gereken o kadar eksik var ki." dedi.

"Şimdiden onu duyuruyum"

Hobi bahçelerindeki aşırı su kullanımına izin vermeyeceklerini ifade Yavaş "Kademli fiyatlandırma çok acil bir şey. Eğer siz bahçenize domates ekipte akıl almaz bir şekil sulama yapıyorsanız. Bunun bedeli ödemelisiniz.  ASKİ bir karar aldı, eğer bu şekilde kuraklık devam ederse hobi bahçelerine falan su vermeyi düşünmüyoruz. Şimdiden onu duyuruyum . Zaten hobi bahçeleriyle ilgili yasal düzenlemeler yaptılar. Çevre Bakanlığımız bunlara karşı ortadan kaldırılmasını istiyor. Biz de ağır tedbirler almak zorundayız." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/687104/mansur-yavas-agir-tedbirler-almak-zorundayiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.