Helikopter destekli şafak operasyonu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ruhsatsız tabanca ile uyuşturucu madde sakladığı değerlendirilen 17 şüpheli şahsın ikametlerine 220 polisin katılımı ile eş zamanlı operasyon düzenlendi. 14 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda anahtarlık görünümlü suikast silahı ele geçirildi.
Ankara Masası
|
13 Ağustos 2020, Perşembe - 13:36
Helikopter destekli şafak operasyonu


Çorlu'da halk arasında Kore Mahallesi olarak anılan Hıdırağa Mahallesi'nde ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde sakladığı değerlendirilen 17 hedef şüpheli şahsın ikametlerine sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyona asayiş, narkotik, KOM, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet'ten oluşan 35 ekip katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı’na ait polis helikopterinin de katıldığı operasyonda 2 adet otomatik ruhsatsız av tüfeği, bu tüfeklere ait 8 fişek, 3 adet ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 150 adet tabanca fişeği, 3 adet şarjör, 1 adet anahtarlık görünümlü tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet çelik yelek, satışa hazır halde 13 fişek uyuşturucu eroin maddesi, yaklaşık 500 adet uyuşturucu nitelikli hap ile anahtarlık görünümlü suikast silahı ele geçirildi.

Operasyon kapsamında kasten adam öldürmeye teşebbüs, yağma, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve hırsızlık suçlarından arandığı tespit edilen 6 şahıs yakalandı.

 Trafik yönünden kusuru olduğu tespit edilen 4 sürücüye 6 bin 442 TL para cezası kesen polis ekipleri konuyla ilgili olarak 4 şüpheli hakkında 6136 sayılı kanuna muhalefet, 2 şüpheli hakkında Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti yapmak suçundan adli işlem yaparken 2 şahsa ruhsatsız av tüfeği bulundurma kapsamında idari işlem yaptı. 

Emniyet ekipleri operasyon dahilinde toplam 14 şüpheliyi gözaltına aldı.

(İHA)


http://www.ankaramasasi.com/haber/68752/helikopter-destekli-safak-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.