Mansur Yavaş ve Kılıçdaroğlu onları unutmadı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Otizm Günü'nde Otizm Vakfı'nı ziyaret etti.
Ankara Masası
|
02 Nisan 2021, Cuma - 20:57
Mansur Yavaş ve Kılıçdaroğlu onları unutmadı

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Ankara'da otizme dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Otizm Vakfı'nı ziyaret etti.

O anların fotoğraflarını paylaşan Mansur Yavaş " Evlatlarımızla sohbet edip keyifli bir gün geçirdik. Yılın her günü anlayış ve saygı içerisinde yaşamaya, sevginin gücüyle birlik içinde olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Evlatlarımızın çok iyi eğitim görmesi lazım"

Ziyarer sırasında açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu çok az. Türkiye genelinde oldukça yaygın. Ailelerin hepsi yeterli kaynak sağlandığı takdirde çocuklarının iyi bir eğitimden geçebileceğini ifade ediyorlar. Her çocuğun farklı bir özelliği var. Bazılarının yetenekleri, müzik gibi resim gibi biraz daha gelişmiş olabiliyor ama bunlar eğitimle keşfedilebiliyor. Bugün Otizm Farkındalık Günü, hepimizin sosyal devletin gereğini yerine getirmemiz için çaba harcamamız gerekiyor. Bunun iktidarı, muhalefeti olmaz. Sonuçta bu çocuklar bizim evlatlarımız ve evlatlarımızın çok iyi eğitim görmesi lazım. Topluma kazandırılması lazım, onlara iş olanakları sağlanması lazım. Onların sigortalı çalışmaları gerekiyor. Çoğu belediye bazen otizmli çocukların çalıştırdığı küçük kafeler yapabiliyorlar. Ama bu yetersiz, bunun yaygınlaştırılması, Türkiye genelinde büyütülmesi gerekiyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/688679/mansur-yavas-ve-kilicdaroglu-onlari-unutmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.