Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Malatya ziyareti

Çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti.
IGF-IGF6843
|
03 Nisan 2021, Cumartesi - 10:27
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Malatya ziyareti
MALATYA (İGFA)- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni
ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Malatya’da görmekten ve
ağırlamaktan gurur duyduğunu ifade etti.
Başkan Gürkan, Prof. Dr. Erbaş’a Malatya tarihi hakkında kısa bilgiler aktarırken, şehrin geçmişi ile geleceği arasında bağlantılar kurarak, hizmet vebali taşıdıklarını söyledi. Gürkan, “Malatya’yı tarif ederken, ‘İnsanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Anayurt Yapan Destan Şehir’ diye tarif ediyoruz" diyerek atalarımızın izinden giderek hizmet destanları yapma gibi bir sorumlulukları ve yükümlülükleri olduğunu belirtti.

MALATYA ZİRVEYE TIRMANIYOR

Malatya tanıtımından dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş “Malatya hakikaten bizim çok önemli şehirlerimizden birisi, kadim şehirlerimizden. Sayın Belediye Başkanımızın büyük katkılarıyla Malatya’nın zirveye tırmandığını görüyorum. Bugün üniversitemizi gezmiş olmaktan ve cami açılışını yapmaktan büyük memnuniyet duydum. Camimizin altında yapılan İslami İlimler Kütüphanesi öğrencilerimize büyük katkı sağlayacaktır. Sayın Belediye Başkanımıza nazik karşılamasından ve aydınlatıcı Malatya tanıtımından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a Kayısı ve Esma-ül Hüsna hediye etti.
http://www.ankaramasasi.com/haber/688976/diyanet-isleri-baskani-erbastan-malatya-ziyareti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.