Muğla Sığla Ormanları'nın korunacak alanları yeniden belirlendi

Resmi Gazete’nin yeni sayısında Muğla’nın iki ilçesinde yer alan Sığla Ormanının kesin korunacak alan sınırı yeniden belirlendi. Yayımlanan düzenleme ile kesin korumaya dair alınan karar ve yeni sınırlar için krokiler paylaşıldı.
IGF-IGF6848
|
03 Nisan 2021, Cumartesi - 11:02
Muğla Sığla Ormanları'nın korunacak alanları yeniden belirlendi

BURSA (İGFA) - 3 Nisan 2021 Tarihli ve 31443 Sayılı Resmi Gazete’de, Sığla Ormanlarına ilişkin “Muğla İli, Ortaca ve Dalaman İlçeleri Sınırları İçerisinde 23/4/2020 Tarihli ve 2476 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Tescil ve İlan Edilen Ortaca-Dalaman Sığla Ormanları Kesin Korunacak Hassas Alanının Sınırlarının Yeniden Belirlenmesi" hakkında  karar yayımlandı. Bu karar kapsamında Muğla İli, Ortaca ve Dalaman İlçeleri sınırları içerisindeki koruma alanı genişletildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, “Muğla İli Ortaca ve Dalaman ilçeleri sınırları içerisinde 23/4/2020 tarihli ve 2476 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile tescil ve ilan edilen Ortaca-Dalaman Sığla Ormanları Kesin Korunacak Hassas Alanının sınırlarının ekli kroki ve listede gösterildiği şekilde yeniden belirlenmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109 uncu maddesi gereceğince karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Resmi Gazete’de yer alan o karar için tıklayın

http://www.ankaramasasi.com/haber/689030/mugla-sigla-ormanlarinin-korunacak-alanlari-yeniden-belirlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.