Kuşadası "Otizmin Farkındayız" dedi

Kuşadası’nda 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte müziği otizmli çocukların tedavisinde kullanan Neyzen Kerem Tufan sahne aldı.
IGF-IGF6858
|
03 Nisan 2021, Cumartesi - 13:38
Kuşadası "Otizmin Farkındayız" dedi
D. Temel YURDAER (DİDİM A HABER)
Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Otizm Derneği ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD) iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, müziği otizmli çocukların tedavisinde kullanan Neyzen Kerem Tufan sahne aldı.
Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, "Her çocuk öğrenir. Bazen aynı anda, bazen faklı anda, bazen aynı yolla, bazen farklı yolla" diyerek, "Farklılıkları birlikte fark edelim ve onların sevgi dolu enerjilerini hissedelim" ifadelerinde bulundu.
Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel otizmli çocuklara ve ailelerine gerekli desteği
sunarak yanlarında olduklarını belirtti. Yücel, "Bu amaçla Kuşadası’nda kurulan derneğimiz çağa en uygun araçlarla bunu gerçekleştirmektedir. Otizmli bireylerimizin günlük yaşama her geçen gün daha fazla adapte olmalarını temenni ediyor, bu etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.
Otizmli çocukların tedavisinde “ney terapisi” yöntemini kullanan Neyzen Kerem Tufan bir dinleti verdi. Büyük beğeni alan dinletinin ardından müzik öğretmeni Tuğrul Öztürk’ten müzik eğitimi alan otizmli öğrenciler enstrümanlarının başına geçerek başarılı performanslar sergiledi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/689247/kusadasi-otizmin-farkindayiz-dedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.