Gaziantep'te sanayiye bağlantı yolunda yerinde inceleme

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından KÜSGET Sanayi Sitesi ve GATEM ile şehir merkezini birbirine bağlayacak yeni yol çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yerinde inceledi.
IGF-IGF6871
|
03 Nisan 2021, Cumartesi - 17:18
Gaziantep'te sanayiye bağlantı yolunda yerinde inceleme
GAZİANTEP (İGFA)-  KÜSGET Sanayi Sitesi ile Gaziantep Ticaret ve Endüstri Merkezi’ni (GATEM) şehre bağlayacak yeni yol için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, içinde 300 metre uzunluğunda GAZİRAY raylı sistem hattı üzerinden geçecek köprünün bulunduğu 35 metre genişliğinde bin 200 metrelik yeni yol açma hazırlığında.
Yıkılan Limak Çimento Fabrikası’nın içinden açılan yol ile kent merkeziyle üretim merkezinin arasında yeni bir alternatif oluşturulacak, mevcut bağlantılar ve özellikle D-400 üzerinde yaşanan yoğunluğun engellemesiyle seyahat süresi düşürülecek.
Çalışmaları yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ekiplerden teknik bilgi aldı. Başkan Şahin, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle trafik yoğunluğunun azalmasıyla kurum ekiplerince yapılan çalışma alanlarını ziyaret etti. Bu kapsamda Fevzi Çakmak Bulvarı asfalt yenileme çalışması, GAZİRAY Projesi kapsamında yer altına alınan beş bin metrelik hattın üzerine açılacak yol çalışması, Milli Egemenlik Caddesi kaldırım çalışması ve Nihat Özdemir Caddesi’nde bin 100 metrelik yeni taş duvar çalışmasını inceledi.

ŞEHRİN HER NOKTASINDAYIZ

Pandemi döneminde şehri tam bir şantiyeye dönüştürdüklerini hatırlatan Başkan Şahin, "Her krizin fırsatları var. Biz ekiplerimizle şu anda şehrin her noktasındayız. Şehir çok hızlı büyüyor. Şehrin büyüme gücüyle beraberinde yeni yollar, altgeçit, üstgeçitler, yeni GAZİRAY projemizle şehrin yaşam kalitesini ilgilendiren altyapı, üstyapı ve yeni yol çalışmalarıyla ilgili arkadaşlarımız sürekli sahadalar. Yaptığımız yeni çalışma çok önemli çünkü burası şehrin kalbi. GATEM, KÜSGET’in D-400’e sıkışmasını önleyecek yeni alternatif yol yapıyoruz. Köprü bitip buradaki yollar açıldığında hem D-400 rahatlayacak hem de KÜSGET ve GATEM rahatlayacak” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/689528/gaziantepte-sanayiye-baglanti-yolunda-yerinde-inceleme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.