Bildiriye imza atan Atilla Kıyat ve Cem Gürdeniz'den açıklama

Amirallerin bildirisinde imzası bulunan Emekli Amiral Cem Gürdeniz, “Yapılan bir açıklamadır. Bunu bir darbe çağrısı olarak yorumlamak son derece yanlıştır." dedi. Bir başka isim Atilla Kıyat da "Suçlayanlar utanç duyacak" değerlendirmesinde bulundu.
Ankara Masası
|
04 Nisan 2021, Pazar - 14:15
Bildiriye imza atan Atilla Kıyat ve Cem Gürdeniz'den açıklama

Emekli 103 amiral gece yarısı son dönemde gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve kamuoyuna yansıyan sarıklı amiralle ilgili bildiri yayımladı. Söz konusu bildiri darbe çağrışımı gerekçesi ile tepki topladı. 

Amirallerin açıklamasında imzası bulunan Emekli Amiral Cem Gürdeniz Cumhuriyet gazetesine konuştu. Cem Gürdeniz, açıklamanın Türkiye’nin menfaatlerini ve Mavi Vatan’ı korumak için yapıldığını söyledi.

Açıklamanın “Darbe bildirisi” olarak yorumlanmasına tepki gösteren Gürdeniz, “Yapılan bir açıklamadır bunu bir ‘darbe çağrısı’ olarak yorumlamak son derece yanlıştır. Kaldı ki biz FETÖ’nün kumpaslarında hapis yatmış kişileriz. Amacımız Mavi Vatan’a sahip çıkmaktır” dedi.

Emekli Amiral Cem Gürdeniz’in açıklaması şöyle:

“Son dönemde çıkan Montrö tartışmaları ve medyada tasvip edilmeyen fotoğrafları ortaya çıkan Deniz Kuvvetleri mensubu beni üzmüştür. Bir emekli amiral olarak, amirallerimizin ortak gündeme getirdiği böyle bir metni açıklamanın ve bu metne benim de imza koymamın sakınca olmadığını değerlendirdim. Bu en azından ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir. Yıllarca Türkiye’nin menfaatleri için hareket edip, Mavi Vatan’a sahip çıktık. Dolayısıyla yapılan açıklama, Türkiye’nin menfaatleri ve Mavi Vatan’ı korumak içindir. Açıklama yapma özgürlüğüne sahibiz ve buradan bir mağduriyet oluşturulmamalı. Yapılan bir açıklamadır bunu bir ‘Darbe çağrısı’ olarak yorumlamak son derece yanlıştır. Kaldı ki biz FETÖ’nün kumpaslarında hapis yatmış kişileriz. Amacımız Mavi Vatan’a sahip çıkmaktır.”

Öte yandan bildiride imzası olan Atilla Kıyat ise Twiiter hesabından yaptığı paylaşımda, "103 Amiral imzalı bildirimize tepki verenler, belli ki uyku sersemi iken okumuşlar. Sabahleyin, uykularını aldıktan sonra bir daha okurlarsa yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/690971/bildiriye-imza-atan-atilla-kiyat-ve-cem-gurdenizden-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.