Aykut Erdoğdu'dan yargılama çıkışı

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Ben o mahkemede bunların yargılandığını göreceğim. Ve bu yargılamaları TRT ekranlarında canlı vereceğiz." diyerek iktidarı hedef aldı.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2021, Pazartesi - 11:31
Aykut Erdoğdu'dan yargılama çıkışı

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, emekli amirallerin bildirisi üzerinden iktidarı hedef aldı.

Bildirinin darbe çağrısı özelliği taşımadığını ifade eden Erdoğdu, "Adamlar emekli. 103 sivil. Bir dönem Türkiye Cumhuriyeti'nin savunması için görev yapmış, ergenekon balyoz davalarında hapis yatmış. Canımızı korumak için çaba göstermiş insanlar. Son olaylara hüzün duyuyorlar." dedi. 

"Bıçak kemiğe gelmiş, milletin nefesinden ateş çıkıyor. Milletin aklıyla vicdanıyla oynamayın" diyen Erdoğdu, "Bu rütbesiz erinden şehit olmuş askerine, emekli olmuş generaline kadar. Bunlar bizim evlatlarımız. Sürekli aşağılamak, sürekli küçümsemek, kendinize paralel ordu kurmak...İşlediğiniz suçların hesabını vereceksiniz. O gün gelecek hesap verecek bunlar. Bunu da demokrasi içinde yapacağız. Biz demokrasiyi kaldırırız derlerse de ona da yürekleri yetmez. Bizdeki sabır çelik iradeden. Ben o mahkemede bunların yargılandığını göreceğim. Ve bu yargılamaları TRT ekranlarında canlı vereceğiz." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/692205/aykut-erdogdudan-yargilama-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.