Kocaeli'de kanser hastalarına ücretsiz ulaşım

Kocaeli'de ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılından bu yana sürdürdüğü tedavi süresi boyunca kanser hastalarına sağladığı ücretsiz ulaşım hizmetinden 632 bin hastanın hizmetten faydalanmasını sağladı.
IGF-IGF7004
|
06 Nisan 2021, Salı - 10:20
Kocaeli'de kanser hastalarına ücretsiz ulaşım

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kanser hastalarına ücretsiz ulaşım hizmeti veriliyor.

Sağlık ve Sosyal hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’nce verilen Hasta Nakil hizmeti kapsamında 2020 yılında tedavisi için evinden sağlık kuruluşlarına kuruluşuna 6 bin 12 kanser hastası taşındı. 2021 yılının ilk üç ayında ise 960 kanser hastasına ücretsiz ulaşım hizmeti verildi.

HASTALAR İÇİN BÜYÜK HİZMET

Bu hizmetten yararlanan 74 yaşındaki Hasan Keskin, 6 yılda 9 defa ameliyat olduğunu belirterek, "Gölcük ilçesi İrşadiye Köyü’nde ikamet ediyorum. Büyükşehir'in sunduğu Hasta Nakil Ambulans hizmetinden faydalanıyorum. Çok memnunum, ulaşım zorluğu çekmiyoruz. Ambulans köyümüze kadar gelip bizi hastaneye götürüyor. Tedavi bittikten sonra da tekrardan evimize kadar getiriyor. Belediyemize çok minnettarız" dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınında dahi 7/24 vatandaşın yüzünü güldürdüklerini belirten yetkililer,  22 ambulansla verilen hasta nakil hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların Büyükşehir Çağrı Merkezi numarası olan 153’ü arayabilecekleri istendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/693825/kocaelide-kanser-hastalarina-ucretsiz-ulasim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.