Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’a geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Haziran ayında satın alınan Fatih Sultan Mehmet tablosunu teslim almak üzere Londra'ya giden İBB yetkilileri, İstanbul'a döndü. Tablonun ise kargo ile İstanbul'a getirileceği öğrenildi.
Zeliha Demirci
|
13 Ağustos 2020, Perşembe - 15:41
Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’a geliyor

İBB adına, Fatih Sultan Mehmet tablosunu teslim almak üzere, aralarında İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat'ın da olduğu 4 kişilik ekip Londra'ya gitmişti. Mahir Polat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “540 yaşında bir Rönesans hakikati başladığı yere, yuvasına dönüyor.” diyerek Londra yolculuğunu duyurmuştu.

Dün ekibiyle birlikte İstanbul'a dönüş yapan Mahir Polat, konuya dair bir açıklama yapmadı. Edinilen bilgilere göre, Fatih Sultan Mehmet tablosunun yüksek güvenlikli bir ortamda, sorunsuz bir şekilde taşınması için gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından birkaç gün içinde özel bir kargo ile İstanbul'a getirilecek.

İBB, Londra'daki dünyaca ünlü müzayede evi Christie's tarafından açık artırma ile satışa sunulan, İtalya ressam Gentile Bellini tarafından yapılan Fatih Sultan Mehmet portresini, 25 Haziran'da 770 bin sterline (yaklaşık 6,5 milyon lira) satın almıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/69606/fatih-sultan-mehmet-istanbula-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.