EGO Genel Müdürlüğünden dikkat çeken karar

EGO Genel Müdürlüğü, 'Evinde Kal Ankara' yazısının oluşturduğu kargaşa nedeniyle yazıyı dijital ekranlardan kaldırdı.
Ankara Masası
|
06 Nisan 2021, Salı - 18:34
EGO Genel Müdürlüğünden dikkat çeken karar

Otobüslerde yer alan dijital ekranlarda hat bilgilerinin yanı sıra "Evinde Kal Ankara" yazısının geçmesi nedeniyle vatandaşlar, hat ve güzergah bilgilerini okuyamadığı, hız geçtiği zaman ise yazıları kaçırdığı şikayetinde bulundu.

EGO Genel Müdürlüğü, halktan gelen bu şikayetler üzerine toplu taşıma araçlarındaki dizaynda değişikliğe gitti.

EGO'dan bir açıklama yapılarak, "'EVİNDE KAL ANKARA' yazısı otobüslerin flama alanı olarak bilinen dijital göstergelerden kaldırılarak, araçların sağ alt köşesinde bulunan alana etiket olarak (sticker) yapıştırılmıştır.  Ayrıca, afiş olarak da otobüs içlerine asılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Resmi internet sitesinden şu açıklamalara yer verildi;

EGO Genel Müdürlüğünce, koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılım hızının kontrol altına alınmasına yönelik tedbirler kapsamında, farkındalık oluşturmak amacıyla, otobüslerin dijital göstergelerinde hat bilgilerinin yanı sıra “EVİNDE KAL ANKARA” yazısı yazılmıştı.

Ancak vatandaşlarımız tarafından Kuruluşumuza yapılan başvurularda, dijital ekranlarda, otobüslerin hat ve güzergâh bilgilerinin okunamadığı yönünde şikayetlerde bulunularak, yazının kaldırılması talep edilmiştir.

Mevcut durumda, dijital ekranlarda hat numarası sabit kalarak, sadece yazılar dönmektedir. Teknik olarak bu yazıların hızlıca dönmesi sağlandığında ise (ki bu sistem de yalnızca körüklü otobüslerde yapılabilmektedir) bu kez de vatandaşlarımız, hızlı geçen yazıları okuyamadıklarından şikayetçi olmuşlardır. Her bölüm için ayrı ayrı hız belirlenmesi ise teknik olarak mümkün bulunmamaktadır.

Yapılan değerlendirme neticesinde "EVİNDE KAL ANKARA" yazısı otobüslerin flama alanı olarak bilinen dijital göstergelerden kaldırılarak, araçların sağ alt köşesinde bulunan alana etiket olarak (sticker) yapıştırılmıştır.  Ayrıca, afiş olarak da otobüs içlerine asılmıştır.

Koronovirüs salgınının devam ettiği ülkemizde ve dünyada vatandaşlarımızın temizlik, maske ve mesafe kuralına uymaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, en kısa sürede sağlıklı günlere kavuşmayı diliyoruz.

Saygılarımızla.

http://www.ankaramasasi.com/haber/696478/ego-genel-mudurlugunden-dikkat-ceken-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.