Akşener'den amirallerin bildirisine tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emekli 104 amiralin bildirisine tepki göstererek "Ülkeye dair endişeleri, kaygıları olanlar bireysel olarak her platformda görüşlerini açıklayabilirler. Ancak bunu gizemli gece yarısı bildirileri ile yapamazlar. Yapanlar da karşılarında önce bizi bulurlar." dedi.
Ankara Masası
|
07 Nisan 2021, Çarşamba - 10:51
Akşener'den amirallerin bildirisine tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in gündeminde emekli 104 amiralin geçtiğimiz hafta sonu yayımlanan bildirisi vardı. İYİ Parti lideri hem iktidarı hem de bildiride imzası olanları hedef aldı.

Akşener'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

Son dönemde bir modadır aldı başını gidiyor. Gece vakti ortalığı karıştırma modası. İstifa eden bakan mı, görevden alınan bürokrat mı, fesih edilen uluslararası antlaşmalar mı dersiniz. Gece yarısı uykusu kaçan acaba ortalığı nasıl karıştırsam diye işbaşına geçiyor. Bedelini ödemek de maalesef milletimize düşüyor.

"Küçük ortağa yeni bir malzeme çıktı"

Bunun son örneği cumartesini pazara bağlayan gece, 104 emekli amiral bir bildiri paylaştılar. Sonuçta ne oldu? İktidar darbe edebiyatı ile 4 gün daha milletin dertlerini konuşmaktan kurtuldu. Salı günleri partisinin meclis toplantısında konuşacak konu bulmakta zorlanan küçük ortağa yeni bir malzeme çıktı. Hani millet iradesini gasp edildiği getirdikleri kanun reddedildi ya, yeniden görüşmeye açılan o kanunla ilgili tutumlar farkındalık ortadan kalktı. Kanunu konuşan var mı? Yine esnafın derdi, çiftçinin çilesi, işsizlerin dramı konuşulmadı. Yine milletimiz ve Türkiye kaybetti.

"Ülkesine yıllarca hizmet etmiş olanların sorumlu davranmaları gerekir"

Son 60 yılda 9 defa darbe, postmodern darbe, muhtıra ve e-muhtıra görmüş bir millet olarak bazı hassasiyetlerimiz var. Bu yüzden Türkiye'ye dair endişeleri olanların, bu endişeleri doğru ayarlayarak dile getirmeleri çok önemlidir. Ülkesine yıllarca hizmet etmiş, önemli makamlarda olanların bu konuda daha da sorumlu davranmaları gerekir. Meseleyi her itiraz edeni hainlikle, darbecilikle suçlayıp, siyaset devşirmeye çalışmayı alışkanlık haline getirmiş bir zihniyet yönetiyor. Bu zihniyet işler istediği gibi gitmeyince AYM'yi kapatmaya yeltenecek kadar şımarık, koltuğu tehlikeye girince Cumhuriyet'in değerlerini tartışmaya açacak kadar şuursuz bir zihniyet.

Ülkeye dair endişeleri, kaygıları olanlar bireysel olarak her platformda görüşlerini açıklayabilirler. Ancak bunu gizemli gece yarısı bildirileri ile yapamazlar. Yapanlar da karşılarında önce bizi bulurlar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/697224/aksenerden-amirallerin-bildirisine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.