Babacan, Batmanlılarla buluştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gercüş ve Hasankeyf ilçe binalarını açılışları ile Kozluk İlçe kongresine katılmak ve medya ile sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek için Batman'a geldi.
IGF-IGF7085
|
07 Nisan 2021, Çarşamba - 13:32
Babacan, Batmanlılarla buluştu
BATMAN (İGFA)- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Batman programı Gercüş ve Hasankeyf ilçe binalarının açılışı ile başladı. Geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen ilçe başkanlıkları açılışı sonrasında esnaf ve vatandaşlarla ile bir araya gelindi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hasankeyf ve Gercüş programı sonrasında Batman'da Ali İhsan Merdanoğlu, Mehmet Emin Ekmen, Sadullah Ergin, İdris Şahin, Mehmet Avcı ve Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ile basın toplantısı düzenledi.
DEVA Partisi'nin rekor sürede teşkilatlandığını belirten Başkan Babacan, "Resmi Gazete ilanı ile seçime girme yeterliliği elde ettik. Türkiye'nin 81 ilindeki teşkilatlanma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çok yoğun bir program ile ülkemizin her yanındaki vatandaşlarımızla buluşmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

"HÜKÜMET KAPASİTESİNİ DOLDURDU"

Ana gündem maddelerinden birinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem olduğunu ifade eden Ali Babacan, "Teşkilatlanma çalışmalarına devam ederken ülkemize deva olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme ihtiyacı var. Bizim bu konudaki hazırlıklarımız tamamlandı "dedi.
Türkiye'nin sorunlarının çığ gibi büyüdüğünü ve hükümetin sorunları çözebilme kapasitesinin tükendiğini belirten Ali Babacan, "Vatandaşlarımızla buluştuğumuz her noktada işsizliği, yoksulluğu ve hayat pahalılığını işitiyoruz. Ekonomik sorunlarının temelinde ise adalet, hukuk, insan hakları, demokrasi ve özgürlükler yer alıyor. Adaletin olmadığı bir yerde güçlü ekonomiden bahsedemezsiniz. Anayasa ihlallerinin rahatça yapılabildiği, kanunların, meclis iç tüzüğünün yok sayıldığı bir ülkede ekonomik kalkınmayı beklememiz mümkün değil. İşsizliği çözmek için yatırıma ihtiyaç var. Ancak yatırımcı ister yerli ister yabancı olsun, hukuk istiyor, güven, istikrar istiyor" ifadelerini kullandı.

“AĞZINI AÇANIN KAPISINA POLİS GİDİYOR”

Emekli amirallerin bildirisine de değinen Babacan; "Geçtiğimiz günlerde bazı emekli askerler bir bildiri yazmışlar. Anayasal sınırlar içerisinde düşüncesini ifade etmesi tabii ki herkesin en temel hakkı. Elbette ifade sahipleri, sözlerinin nereye varacağını hesaplamak, bunları ölçmekle de sorumludur. Bunlar tecrübesiz insanlar değil. Bu insanların rastgele, hesapsız kitapsız konuşması, açıklama yapması, hareket etmesi de düşünülemez… Bugünkü iktidar ülkeyi tamamen sessizliğe mahkum etmek istiyor. Ağzını açanın kapısına polis gidiyor, vatandaşlarımız gözünü mahkemede açıyor. Durum böyle olup da, emekli askerler açıklama yapınca da iktidar şaşırıyor, ‘acaba darbe tehdidi mi’ diyor. Öyle bir susturdular ki herkesi, kimse sesini çıkartamaz oldu” dedi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, medya kuruluşlarının temsilcileri ile yaptığı basın
toplantısı sonrasında Batman’ın sivil toplum kuruluşları ile biraraya geldi. Burada sivil toplum kuruluşlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Babacan, Sivil toplum kuruluşlarının sahiplendiği yüksek öneme vurguda bulunarak, hükümet temsilcilerinin bu kurumlardan gelen sorunlara ve çözüm önerilerine kulak vermesi gerektiğini ifade etti.

BATMAN ESNAFIYLA BULUŞTU

Ali Babacan, STK toplantısı sonrasında Batman Gülistan Caddesi’nde esnaflarla buluştu.  Esnafın çok zor bir dönemden geçtiğini belirten Babacan, esnaf ve sanatkârların değişen ekonomik ve sosyal şartlara uyum sağlayacak şekilde rekabet güçlerini ve kapasitelerini arttıracaklarını belirtti.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Batman programı sonrasında 1. Olağan Kozluk
İlçe Kongresi’ne katılmak üzere Kozluk’a gitti.
http://www.ankaramasasi.com/haber/697509/babacan-batmanlilarla-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.