Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletime bir müjde vermek istiyorum. Ülkemizin en büyük ve en stratejik alt yapı projesi olan Kanal İstanbul'la ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık." dedi.
Ankara Masası
|
07 Nisan 2021, Çarşamba - 13:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

"Milletime bir müjde vermek istiyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en büyük ve en stratejik alt yapı projesi olan Kanal İstanbul'la ilgili hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını söyledi.

Projenin ÇED raporunun 56 kurum ve kuruluşun, 200'den fazla bilim insanının katkıları ile tamamlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanalın iki yakasında kurulacak toplam 500 bin nüfuslu şehir, aynı zamanda İstanbul'un depreme hazırlık sürecini de hızlandıracaktır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Hale bak, tehdit ediyor. Bu müteahhitlerin elinden alırız.' Ya böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl bir zihniyettir. Bu nasıl bir çürümüşlüktür? İsteseniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul'a başlıyoruz, yapacağız. Kanal İstanbul'un iki yakasında kurulacak 500 bin nüfuslu şehir, İstanbul'un depreme hazırlık sürecini hızlandıracak. Projenin ihalesine yakında çıkıyoruz, yaz aylarında inşallah temelini atıyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/697511/cumhurbaskani-erdogandan-kanal-istanbul-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.