Ali Hikmet Akıllı'dan Onur Öktem açıklaması

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Etimesgut İlçe Başkanı Onur Öktem’in disipline sevkinin şahsını ve il yönetim kurulunu eleştirdiği açıklamasıyla ilgili olmadığını belirtti.
Büşra Bayrak
|
07 Nisan 2021, Çarşamba - 17:23
Ali Hikmet Akıllı'dan Onur Öktem açıklaması

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından CHP Etimesgut İlçe Başkanı Onur Öktem’in disipline sevki ve yönetimin görevden alınması kararı ile ilgili olarak basında yer alan haberlerin gereği yansıtmadığını belirtti.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Akıllı, şunları kaydetti:

“Öncelikle, ilçe başkanının disipline sevkinin, il başkanı olarak şahsım ve il yönetim kurulunu eleştirdiği iddia edilen açıklama ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Nitekim söz konusu açıklama 04.04.2021 tarihinde yapılmış, Etimesgut İlçe Başkanı hakkındaki disiplin süreci ise 26.02.2021 tarihinde, yani açıklamadan yaklaşık bir ay önce yapılan bir başvuru ile başlamıştır. Dosya en son 29.03.2021 tarihli toplantıda gündeme alınmış ve disipline sevk konusundaki karar, bütün yönetim kurulu üyelerinin dosyayı inceleyebilmeleri için bir sonraki toplantıya bırakılmıştır. Bu duruma tüm Ankara İl Yönetimi ve bütün kurullarımız tanıktır. Ne hikmetse bu görüşmeden günler önce söz konusu açık mektup yayınlanmış, disipline sevk kararından sonra da bu sevk sanki başkanını eleştiren politik görüşünden kaynaklıymış gibi bir izlenim yaratılmaya çalışılmıştır.

Değerli basın mensupları;

Cumhuriyet Halk Partisi’nin önündeki en yakıcı ve dolayısıyla en devrimci görev; halka, cumhuriyete, emeğe düşman AKP zihniyetinden kurtulmaktır. Bütün üyelerimizi, kısır çekişmeler yerine, bu tarihsel ve güncel görevin sorumluluğuyla, iktidar yolunda bir adım öne çıkmaya çağırıyoruz.”

"Ailemden gelen bu kararı sol yanımda aşkla taşırım"

Etimesgut İlçe Başkanı Onur Öktem, hafta başında olağanüstü il yönetim toplantısı ardından ihraç edilmişti. Öktem, karar ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Toplantı bitmiş. 29 arkadaşımızdan 28'i görevden alınmamız için oy vermiş. Yine 29 arkadaşımızın 21'i partiden kesin ihracımı istemiş. 35 yaşında olmama rağmen 19 yılımı partime verdim. Ailemden gelen bu kararı sol yanımda aşkla taşırım. Her şeye rağmen #GÜLÜMSEYİN" demişti. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/698138/ali-hikmet-akillidan-onur-oktem-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.