Öktem'den Akıllı'nın açıklamalarına tepki

Onur Öktem, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı'nın açıkladığı ihraç gerekçesine tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
07 Nisan 2021, Çarşamba - 18:38
Öktem'den Akıllı'nın açıklamalarına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Etimesgut eski İlçe Başkanı Onur Öktem, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı'nın ihraç gerekçesiyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Öktem, Akıllı'nın " 'İlçe Başkanı yayınladığı yazıyla ilgili değil önceden yapılan bir başvuruya istinaden disipline verdik."sözlerine dikkat çekerken " Haberimin olmadığı şahsıma tebliğ edilmeyen bir dosya çıktı ortaya. Diyorum ya her şeye rağmen gülümseyin diye." ifadelerini kullandı.

Öktem neden ihraç edildi?

Akıllı, Öktem'in ihraç edilmesiyle ilgi şu açıklamada bulunmuştu;

“Öncelikle, ilçe başkanının disipline sevkinin, il başkanı olarak şahsım ve il yönetim kurulunu eleştirdiği iddia edilen açıklama ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Nitekim söz konusu açıklama 04.04.2021 tarihinde yapılmış, Etimesgut İlçe Başkanı hakkındaki disiplin süreci ise 26.02.2021 tarihinde, yani açıklamadan yaklaşık bir ay önce yapılan bir başvuru ile başlamıştır. Dosya en son 29.03.2021 tarihli toplantıda gündeme alınmış ve disipline sevk konusundaki karar, bütün yönetim kurulu üyelerinin dosyayı inceleyebilmeleri için bir sonraki toplantıya bırakılmıştır. Bu duruma tüm Ankara İl Yönetimi ve bütün kurullarımız tanıktır. Ne hikmetse bu görüşmeden günler önce söz konusu açık mektup yayınlanmış, disipline sevk kararından sonra da bu sevk sanki başkanını eleştiren politik görüşünden kaynaklıymış gibi bir izlenim yaratılmaya çalışılmıştır.

Değerli basın mensupları;

Cumhuriyet Halk Partisi’nin önündeki en yakıcı ve dolayısıyla en devrimci görev; halka, cumhuriyete, emeğe düşman AKP zihniyetinden kurtulmaktır. Bütün üyelerimizi, kısır çekişmeler yerine, bu tarihsel ve güncel görevin sorumluluğuyla, iktidar yolunda bir adım öne çıkmaya çağırıyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/698333/oktemden-akillinin-aciklamalarina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.