Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden 'DEAŞ' iddialarına cevap

DEAŞ terör örgütüyle irtibatlı kişilerin Türk vatandaşlığı kazandırıldığı iddiaları üzerine bir açıklama yayımlayan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü " bu iddialar asılsız olup, iddia sahibinin spekülasyonlarından ibarettir" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
07 Nisan 2021, Çarşamba - 23:51
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden 'DEAŞ' iddialarına cevap

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden 'DEAŞ terör örgütüyle irtibatlı kişilerin Türk vatandaşlığına kazandırıldı' iddialarına cevap verdi.

İddiaların manipülatif ve gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada "FETÖ, DEAŞ, PKK/PYD ve DHKP-C yöneticileri ve örgüt üyesi toplam 377 kişi, kuruluş ve organizasyonun Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararda yer alan DEAŞ terör örgütüyle irtibatlı/ iltisaklı kişilerden bazılarının Türk vatandaşlığı kazandıkları yönünde manipülatif ve gerçek dışı iddialar ortaya atıldı. Söz bu iddialar asılsız olup, iddia sahibinin spekülasyonlarından ibarettir. Bahse konu iddialar incelendiğinde bu 8 kişinin hiçbirinin Türk vatandaşı olmadığı tespit edilmiştir” denildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/698723/nufus-ve-vatandaslik-isleri-genel-mudurlugunden-deas-iddialarina-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.