CHP'li Hakverdi'den Arena Spor Salonu’ndaki provaya tepki

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, koronavirüs nedeniyle artan vaka sayılarına işaret ederek, Ankara Arena Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Balesi ile Türk Sanat Müziği Korosu sanatçılarından oluşan 200 kişilik ekibin 4 gün boyunca yapacağı provayı Meclis gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplanması için Meclis’e soru önergesi veren CHPli Hakverdi, “Tüm sanatçılara ve personele hastalık bulaşması göz önüne alınmış mıdır? “ dedi.
Büşra Bayrak
|
08 Nisan 2021, Perşembe - 14:00
CHP'li Hakverdi'den Arena Spor Salonu’ndaki provaya tepki

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle 4 maddeden oluşan soru önergesini Meclis gündemine sundu.

Hakverdi, 7 Nisan itibariyle vaka sayılarının 54 bin 740’a yükseldiğini ve 276 kişinin de vefat ettiğini hatırlatarak,” . Vaka ve vefat sayısında rekorlar kırılmaktayken söz konusu bu tablonun sorumlusu tıka basa kongreler yapan AKP iktidarıdır. Bu kadar hastalık ve ölüm yetmemiş olacak ki henüz aşı olmayan sanatçılar grubuna provalar ve kayıt görevleri verilmiştir.” dedi.

TBMM tarafından 12-15 Nisan tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Balesi ile Türk Sanat Müziği Korosu’nun, Ankara Arena Spor salonunda prova ve kayıt programı gerçekleştirileceğinin bildirildiğini aktaran Hakverdi, çalışmanın 4 gün süreceğini ve yaklaşık 200 sanatçı ile belli sayıda teknik ekibin görevlendirileceğinin belirtildiğini ifade etti.

Yapılması planlanan konser programına dahil olan sanatçılardan ve teknik ekipten şuana kadar Covid-19 testi istenmediğine dikkat çeken Hakverdi, Bakan Ersoy’a şu soruları yöneltti:

“12-15 Nisan tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına, Devlet Opera ve Balesi Korosuna, Türk Sanat Müziği Korosuna, Ankara Arena Spor salonunda prova ve kayıt programı gerçekleştirileceği bildirilmiştir. Söz konusu çalışmanın 4 gün süreceği, bu kayıt ve provalarda yaklaşık 200 sanatçının ve belli sayıda teknik ekibin görevlendirildiği belirtilmiştir.Yapılması planlanan konser programına dâhil olan tüm sanatçılardan ve teknik ekipten şu ana kadar herhangi bir COVİD-19 testi istenmemiştir.

Diğer taraftan, nefesli çalgıların maskesiz çalındığı göz önüne alınırsa, hastalığın nefes yolu ile herkese bulaş olabilme ihtimali provalara ve kayda katılan tüm sanatçıları ve personeli endişelendirmektedir.

 Bu bilgiler ışığında;

  • 7 Nisan 2021 tarihi itibariyle 54.740 vakanın ve 276 vefatın olduğu bir ortamda, bu kadar kalabalık bir konser kaydının yapılmasının sebebi nedir?
  • Hastalığın bu kadar yaygın olduğu bir ortamda söz konusu kaydın yapılması ne kadar elzemdir?
  • Bakanlığınıza, söz konusu konserin yapılması hususunda herhangi bir kurum ya da kişi tarafından baskı yapılmış mıdır?
  • Özellikle nefesli çalgılar yolu ile provalarda ve kayıtta bulunacak olan tüm sanatçılara ve personele hastalık bulaşması riski bakanlığınız tarafından göz önüne alınmış mıdır?”
http://www.ankaramasasi.com/haber/699365/chpli-hakverdiden-arena-spor-salonundaki-provaya-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.