Mansur Yavaş'tan Çin'in Ankara Büyükelçiliği'ne yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Kimsenin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok ama bir yerde mazlum feryadı yükseliyorsa daha önce yaşanmış bir katliamın bir daha yaşanmaması için insani duyarlılık oluşturulması gerekiyorsa, bizler de insan olmanın gereğini yerine getirmek mecburiyetinde olduğumuza inanıyoruz." dedi.
Ankara Masası
|
08 Nisan 2021, Perşembe - 17:23
Mansur Yavaş'tan Çin'in Ankara Büyükelçiliği'ne yanıt

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi’nde açılış konuşması yapan Mansur Yavaş, Çin’in Ankara Büyükelçiliği’ne yanıt verdi.

Mansur Yavaş kimsenin içişleri karışma gibi bir derdinin olmadığını söylerken, şöyle devam etti;

 “Bizler insan olarak başka coğrafyalarda meydana gelen yangında, göçte, depremde insana karşı zulümde bizi ilgilendirir. Bunlara hassasiyet göstermek siyasetin veya etnik kökenin ötesinde insanlığımızın gereğidir. Nerede bir zulüm varsa nerede bir çocuk hak etmediği bir günahın vebalini çekmeye zorlanıyorsa nerede bir kardeşimize ateş düşmüşse nerede insanlığın yüzünü kara edecek bir uygulama söz konusuysa tarihte olduğu gibi bugün de Türk milletinin derdi olacaktır.

"Zulme karşı sessiz kalmayacağız"

Kimsenin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok ama bir yerde mazlum feryadı yükseliyorsa veya daha önce yaşanmış bir katliamın bir daha yaşanmaması için insani duyarlılık oluşturulması gerekiyorsa bizler de insan olmanın gereğini yerine getirmek mecburiyetinde olduğumuza inanıyoruz. Barın katliamıyla ilgili yaptığınız paylaşım sonrası verilen cevap bizlerin kim tarafından kime yapılırsa yapılsın hiçbir zulme karşı sessiz kalmayacağımıza dair kararlığımızı ortadan kaldırmaz.

"Merhametten yana tavrımız"

Anadolu topraklarını yüzyıllar boyunca savaşlardan, soykırımlardan, kıtlıklardan kaçanlara açan ve hep birlikte Türk milleti olan bizler bundan sonra da insanlık namına merhametten yana tavrımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle konuyu partiler veya siyaset üstü görerek Uygur Türklerine ilişkin tavrımıza destek veren tüm kurumlara ve kişilere çok çok teşekkür ediyorum. Sizlerin de aynı hassasiyeti paylaştığınıza inanıyorum.”


http://www.ankaramasasi.com/haber/699804/mansur-yavastan-cinin-ankara-buyukelciligine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.