Mansur Yavaş'tan iddialara cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye şirketleri ve harcamalarıyla ilgili iddiaların savcılığa verilmesini istedi.
Ankara Masası
|
08 Nisan 2021, Perşembe - 19:13
Mansur Yavaş'tan iddialara cevap

AK Parti Keçiören Belediye Meclis Üyesi ve Denetim Komisyonu Metin Akdemir,   hazırlanan 89 sayfa ekleriyle birlikte toplam 511 sayfadan oluşan 2020 Yılı Denetim Komisyonu Raporu hakkında açıklamalarda bulundu.

Akdemir, konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) şirketleri ve harcamalarıyla ilgili bazı iddialarda bulundu.

ABB'nin şirket harcamalarında karışılık olduğunu iddia eden Akdemir'e Başkan Mansur Yavaş cevap verdi.

Her şirkette bulunan Sayıştay görevlileri hakkında bilgi veren Yavaş "Denetim komisyonu 45 gün çalıştı. Tespitlerini yaptı, bildirdi. Büyükşehir Belediyesine seçildiğimizde 6 taneydi şimdi 4 tane Sayıştay görevlisi düzenli olarak bizim bütün harcamalarımızı denetliyor. Halk Ekmek’te şu anda 5 tane Sayıştay denetçisi var. ANFA’da da 1 tane Belko’da da 17 aydır denetleme yapıyor. Ayrıca bizim kendi yazımızda, şirketlerde de iç denetleme elemanlarımız görev yapıyor." dedi.

Mansur Yavaş, ayrıca hatası olan görevlileri savcılığa verme çağrısında bulundu.

"Pandemi gelince taşınılamadı"

'Kamu zararı' iddialarına yönelik de açıklamalarda bulunan Yavaş "Bir diğer husus şirketlerinin denetlenemeyeceğine dair bakanlık yazısı var. ‘Bakanlığın ne haddine’ diyorsunuz siz. ‘Kanuna karşı, bakanlığın verdiği yazı’ diyorsunuz. O zaman bakanlığın kararı, yazısı varsa lütfen gidin onu iptal ettirin. Açık açık söylüyorum; kim kime kaynak aktardıysa…. Sorunlu cümleleriniz var, ‘TEPAV’a kaynak aktarılmış’ diyorsunuz. Biz Türkiye Odalar Birliği’nden tuttuk. Pandemi nedeniyle taşınamadık. Cumhurbaşkanlığının kararnamesi gereğince de verdiğiniz parayı geri istiyoruz diyorsunuz. TEPAV’a ne kaynak aktaracağız? Sanki bir vakfa kaynak aktarmışız gibi anlattınız burada. Biz kiralık tuttuk ardından pandemi gelince taşınılamadı. Bu kadar olay. Ama bir kamu zararı olduğuna dair iddianız varsa gereğini yaparsınız, bir itirazımız yok." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/699940/mansur-yavastan-iddialara-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.