Ankara Büyükşehir Meclisi Kızılcahamam mağdurlarının yanında

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Kızılcahamam'daki Kasaplar Çarşısı'nda çıkan yangında iş yerleri yanan esnafa destek olmak için 15 bin liralık yardım yapılması teklifini oy birliğiyle kabul etti.
Büşra Bayrak
|
09 Nisan 2021, Cuma - 18:05
Ankara Büyükşehir Meclisi Kızılcahamam mağdurlarının yanında

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı 2’nci birleşimi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal Başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis gündeminin ilk konusu Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı’nda çıkan yangın oldu. Başkanlık yazısı olarak, iş yerleri zarar gören esnafın yaklaşan Ramazan Ayı’nda yanında olabilmek adına her birine 15 bin lira yardım yapılması Meclis’e sunuldu. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Yavaş'tan Kızılcahamam Belediyesi'ne teklif

Oylamanın ardından söz alan CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık, “Kızılcahamam’da yangın nedeniyle mağdur olan bütün esnaflara geçmiş olsun diyorum. Esnafımızın ciddi kayıpları oldu. Eğer Kızılcahamam Belediye Başkanımız bize yetki devri yaparsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız burayı 3 ay içerisinde yapıp esnafa teslim etmeyi taahhüt ediyor. Biz bunu seve seve yapmaya hazırız.” dedi.

Bunun üzerine konuşan Başkan Vekili Ünal ise, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bölgeyi ziyaret ettiğini hatırlatarak,” Ben esnafla görüştüm, Şehircilik Bakanı da gelmiş oraya esnafla görüşmesi olmuş bir takım taahhütleri olmuş müjde de vermiş. Hem kira yardımı hem de diğer inşaatla ilgili çalışmayı bakanlık belediye ile beraber yürütecek. Yani burada iyi niyet güzel bir şey ama bakanlık zaten yürütüyor bu işi. Bir problem yok. Meclisteki bu karar bile çok önemli bir karar. Hayırlı uğurlu olsun inşallah bu ramazanda esnafımız mağdur olmasın.” İfadelerini kullandı.

"Yaralarımızı beraber saracak, beraber iyileşeceğiz"

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile iş yeri yanan esnaf için verilecek desteği şu ifadelerle duyurdu: 

"Belediye meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda, dün Kızılcahamam'da çıkan yangında iş yerleri zarar gören esnafımızın her birine Ramazan ayının da yaklaşması münasebetiyle 15 bin TL nakdi destekte bulunacağız. Yaralarımızı beraber saracak, beraber iyileşeceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/701986/ankara-buyuksehir-meclisi-kizilcahamam-magdurlarinin-yaninda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.