Ankara’da DHKP/C operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin DHKP/C terör örgütünün memur alan yapılanması DMH (Devrimci Memur Hareketi) adına faaliyet gösteren, aralarında sorumlu seviyede olanların da bulunduğu 8 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi.
Büşra Bayrak
|
13 Ağustos 2020, Perşembe - 17:40
Ankara’da DHKP/C operasyonu

Operasyonda 7 şüpheli yakalanırken diğer şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edildiği bildirildi.

Yapılan operasyonda şüphelilere ait ikametlerde ve örgüte müzahir faaliyetler için kullanıldığı şeklinde bilgiler elde edilen Direnişler Meclisi Merkezinde de aramalar gerçekleştirildi. Aramalar esnasında  örgüte ait  çok sayıda doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Örgüte eleman kazandırmaya çalışmışlar

Şüphelilerin organize ettiği faaliyetlerin DHKP/C terör örgütünün inisiyatifiyle gerçekleştiği, sahiplenildiği ve örgüte müzahir internet sitelerinde haber konusu yapıldığı belirlendi.

Ayrıca, şüphelilerin açık alan eylemlerine katılımı artırarak örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları, pankart astıkları ve örgüt propogandası yaptıkları anlaşıldı.

Sosyal medya hesaplarından propaganda yapmışlar

Sosyal medyayı da terör örgütünün propagandası için kullanan şüphelilerin, İstanbul’da Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi olayı sanıklarından Mustafa Koçak’ın da katıldığı DHKP/C adına yapılan Ölüm Orucu eylemlerine katılanları övücü paylaşımlarda bulundukları ortaya çıktı.

FETÖ’cülerle işbirliği

Zanlıların, farklı illerdeki toplantı/konferanslara katıldıkları, örgütsel buluşmalar/toplantılar yaptıkları, terör örgütü ile ilişki/irtibatlı olan birçok şahıs ile iletişim içerisinde bulundukları, ölen örgüt mensuplarını sahiplendikleri, emniyet mensuplarını kimliğini açıklama/yaymak suretiyle hedef gösterdikleri, Çankaya ilçesi Yüksel Caddesi'nde düzenlenen “Yüksel Eylemleri” adlı eylem ve etkinlikleri organize ettikleri, Yüksel eylemlerini genele yaymak amacıyla toplu taşıma ve halkın yoğun bulunduğu yerlerde ajitasyon çalışması yürüttükleri, diğer örgütleri bu eylemlere katılmaya ve birlikte hareket etmeye ikna için çalıştıkları (özellikle FETÖ’den işlem yapılan askeri öğrenci yakınları) tespit edildi.

Yine şüphelilerden bir kısmının DHKP/C terör örgütü adına sosyal medyada propaganda, ajitasyon ve paylaşım yaptığı için mahkeme kararı ile kapatma kararı verilen sosyal medya hesaplarını yönettikleri de belirlendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/70233/ankarada-dhkpc-operasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.