Ali Özkaya güvenlik soruşturmasındaki düzenlemeyi anlattı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, "Ceza Hukuku'nun temeli olan cezaların şahsiliği ilkesini İdari Hukuku'na da aktardı. Güvenlik soruşturmalarında, kamuya ilk defa girecek görevlinin kendisine ait filler araştırılacak." dedi.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2021, Pazartesi - 11:14
Ali Özkaya güvenlik soruşturmasındaki düzenlemeyi anlattı

Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk'un BBN ekranlarında yayınlanan ‘Politik Adam’ programına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya konuk oldu. Özkaya, kamuya yönelik güvenlik soruşturmasıyla ilgili yeni düzenlemeyi anlattı.

Güvenlik soruşturmasında daha önce bir sınırlama olmadığını belirten Özkaya,  "Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılabilir deniyordu. 'Güvenlik soruşturmasına, görevin gerektirdiği niteliklere etkisi yönü ile kişinin eşi ile birinci derece kan ve sıhri hısımları da dahil edilir.’’ hükmü vardı. Bu hüküm Genel Kurul'da yine bizim verdiğimiz bir önerge ile geri çekildi." dedi. 

Ceza Hukuku'nun temeli olan cezaların şahsiliği ilkesini İdari Hukuku'na da aktardıklarını ifade eden  Özkaya, güvenlik soruşturmalarında eş, anne, baba, çocuk ve sıhri denilen kayınpeder, kayınvalide ile onların çocukları yerine, kamuya ilk defa girecek görevlinin kendisine ait fillerin araştırılacağını söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/705253/ali-ozkaya-guvenlik-sorusturmasindaki-duzenlemeyi-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.