Mansur Yavaş ve Murat Köse arasında su tarifesi tartışması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Mamak Belediye Başkanı Murat Köse arasında su teklifi tartışması üzerinden gergin anlar yaşandı. Köse teklif için "Kurnazlık" derken, Yavaş "Siz kendi Çevre Bakanınızı dinlemiyorsunuz." ifadesini kullandı.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2021, Pazartesi - 11:53
Mansur Yavaş ve Murat Köse arasında su tarifesi tartışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 5. Birleşimi, Başkan Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. Toplantının başında kademeli su faturası teklifi ele alındı. Teklifle suya zam yapıldığını savunan AK Parti grubu, bu şekilde ASKİ gelirlerinin artırılmaya çalışıldığını savundu. 

Söz alan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, teklifi kurnazlık olarak değerlendirdi. Telifte sosyal yardım alan ailelerin kullandığı suyun fiyatının 1 liraya düşürülmesinin planlandığını hatırlatan Köse, "Sosyal yardım alan ailelere kademeli uygulandığına Büyükşehir Belediyesi ne kadarlık bir rakamı süspanse edecek. Bu rakam arkadaşlarda var mı?" diye sordu. 

Yavaş, bu sözler üzerine 160 bin ailenin şu anda 50-60-100 lira ödediğini belirterek "160 bin aile sadece 10 lira ödeyecek." dedi. 

Köse, ASKİ bütçesine ek gider geleceğini savunurken, "İkinci kademede yüzde 50, üçüncü kademede yüzde 80 zam öneriliyor. Arkadaşlar zam demiyor." şeklinde konuştu. 

"Kurnazlık yapılıyor"

Cep telefonundan Mansur Yavaş'ın geçmişteki "ASKİ'ye zam yapmak suretiyle halkın içmek zorunda olduğu suya yüklenmeyeceğiz" sözlerini dinleten Köse, "Şu anda tüm Ankara halkı şunu bilsin. Bir kurnazlık yapılarak sosyal yardım alan ailelerin 10 metreküpe kadar 1 lira olmasını teklif ediyoruz diyerek büyük bir gelir sağlanıyor. 2020 yılında 472 milyon 2021 yılında 500 milyon kredi kullanmanız için karar aldık. "Bu kadar parayı ne yapacaksınız. Burada sosyal yardım alan aileler üzerinden fahiş bir zam öneriliyor. Biz buna karşıyız. Bizim önerimiz sosyal yardım alan ailelerin yıllık 40-50-60 milyon, biz onu belediye olarak ödeyebileceğinizi düşünüyoruz. Bu bölümü kabul ederek, diğer yerleri kabul etmeyerek oylanmasını istiyoruz." dedi. 

"Gelen para ile helikopter almayacağız"

Yavaş söz konusu eleştirilere 2019 ve 2020 yılındaki su tüketim oranlarını paylaşarak yanıt verdi. Ankara'nın yüzde 11'inin yüzde 44'lük su tükettiğini belirten Yavaş, "Bahçe suluyorlar. Çevre Bakanı'nın da Cumhurbaşkanı'nın da söylediği bir şey var. Türkiye'deki kuraklığın sebebi tarımdaki vahşi sulamadır. Türkiye'deki suların yüzde 70'i vahşi sulama nedeniyle yok oluyor. Bunun önüne geçmek gerek. Siz kendi Çevre Bakanınızı dinlemiyorsunuz. Arkadaşlar ASKİ'nin parası ile helikopter almayacağız. Uçak pisti yapmayacağız." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/705393/mansur-yavas-ve-murat-kose-arasinda-su-tarifesi-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.