Fethi Yaşar'dan kademeli su tarifesi açıklaması

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kentte iklimden dolayı bir su sıkıntısı yaşanması durumunda bunun vebalinin Ankara Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinde olacağını söyledi. Yaşar, kademeli su faturası teklifinin başkanlıktan geldiği şeklinde kabulünü istedi.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2021, Pazartesi - 12:31
Fethi Yaşar'dan kademeli su tarifesi açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 5. Birleşimi, Başkan Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. Toplantıya kademeli su faturası tartışması damga vurdu. Teklifle suya zam yapılacağını savunan AK Parti sıraları, bu şekilde ASKİ'nin gelirlerinin artırılmaya çalışıldığını iddia etti. 

Baraj doluluk oranlarına dikkat çekti

Buna tepki gösteren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Suyun dünyada ne kadar önemli olduğunu hepimiz okuyoruz. Televizyonlar söylüyor. Ankara'daki barajların doluluk oranını sizler de takip ediyorsunuz. Suyun birinci derecede tasarruflu kullanılması için bazı tedbirlerin alınması defalarca söyleniyor. Tabi ki suyu tasarrufsuz kullanan aileler, tasarruflu kullanan ailelere göre bedelini ödemelidirler. Bu da bir caydırıcılık getirir." dedi. 

"Zam olursa tasarruflu kullanılacak"

Ankara'da iklimden dolayı bir su sıkıntısı yaşanması durumunda bunun vebalinin  meclis üyelerinde olacağını dile getiren Yaşar, "Değerli arkadaşlarım elektriğe zam geliyor, doğalgaza zam geliyor. Belli oranda suyu çok kullanan aileler de bir zamla karşılaşırlarsa tasarruflu su kullanacaklar." şeklinde konuştu.  

ASKİ'nin mali yönden gerilemesi durumunda bunun bedelini Ankaralı'nın ödeyeceğini ekleyen Yaşar, "Yani görevini yapamaz, diğer görevlerini de aksatır. Bunun burada böyle tartışılmasından ben hicap duyuyorum. Geçen dönemlerde böyle bir konu gelse oy birliği ile geçerdi. Beş dakika bile görüşülmezdi." diyerek teklifin başkanlıktan geldiği şeklinde kabulünü istedi. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/705487/fethi-yasardan-kademeli-su-tarifesi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.