Mansur Yavaş'tan uzun konuşma listesine tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında konuşma listesinin uzun olmasına dikkat çekerek bunun organize bir iş olduğunu söyledi. Toplantı süresini uzatıp cevaplarını sabaha karşı vereceklerini umanların yanılacağını vurgulayan Yavaş, "Bütün iftira, yalan ve eksik bilgi ne varsa, en ince ayrıntısına kadar not alacağız ve her zaman olduğu gibi ipliği pazara çıkartma işini basın toplantısıyla gerçekleştireceğiz." dedi.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2021, Pazartesi - 17:01
Mansur Yavaş'tan uzun konuşma listesine tepki

Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 5. Birleşimi, Başkan Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinin oylanması ardından faaliyet raporuna geçildi. Başkan Yavaş, sunum ardından yaptığı açıklamada konuşma listesinin uzun olmasına dikkat çekti. 

"Cevaplarını basın toplantısıyla vereceğiz"

"Yalan ve iftira dolu konuşmalarla toplantıyı geç saatlere kadar sürdürüp bizim cevaplarımızı halkın duyamayacağı hale getirilmesi amaçlanmaktadır." diyen Başkan Yavaş, "Ama yöntemini geçen bulduk. Burada konuşan arkadaşların hepsinin görüntüsünü alıp cevaplarını basın toplantısıyla vereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Salgın dolayısıyla Ankara halkı bizden omuz omuza hizmet beklerken, sadece kişisel hırslarla bu türden ayak oyunlarına gelinmesi bizi ne üzebilir ne de yolumuzdan çevirebilir." ifadesini kullandı.

"Tekrar niteliğindeki konuşmalar organize"

"Organize iş" olarak yorumladığı bu yöntemin daha önce de denendiğini savunan Yavaş,tekrar niteliğinde konuşmalar yaparak, toplantı süresini uzatıp cevaplarını sabaha karşı vereceklerini umanların yanılacağını vurguladı. 

Yavaş, "Bütün iftira, yalan ve eksik bilgi ne varsa, en ince ayrıntısına kadar not alacağız ve her zaman olduğu gibi ipliği pazara çıkartma işini basın toplantısıyla gerçekleştireceğiz. Yalan söyleyenler için söylüyorum, eleştirilere karşı boynumuz kıldan incedir. Eksik bulabilirsiniz, yanlış bulabilirsiniz bunların hiçbirine itirazımız yok." şeklinde konuştu. 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin "İpliği pazara çıkartmak. Çok ayıp ama." sözlerine de tepki gösteren Yavaş şu şekilde konuştu: 

"Bunu iftira atanlara karşı söylüyorum. Aynı cevapları alırsın konuşma. Bak ben konuşmuyorum. Bakın şimdi değerli arkadaşlar olay şu; ‘Siz şunu niye yapmadınız?’ cevap vereceğim ‘Bir dakika cevap verme’. ‘Peki şunu niye yaptınız?’ ya bir dakika cevap vereyim ‘yok cevap verme sözüm bitmedi.’ Ben size aynısını yapacaktım. Yaptırmadınız. Dolayısıyla belli bir nezaket içindeki bütün eleştiriler eyvallah. Ama kalkıp kimin becerisi kimin beceriksiz olduğunu halka bırakın hakaret aldığımız her cevabı fazlasıyla alırsınız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/706459/mansur-yavastan-uzun-konusma-listesine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.