İYİ Parti ve CHP'li gruplar Meclisi neden terk etti?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, İYİ Parti ve CHP'li grupların ABB Meclis toplantısını terk etmelerine ilişkin "Hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğiz." açıklamasında bulundu.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2021, Pazartesi - 19:10
İYİ Parti ve CHP'li gruplar Meclisi neden terk etti?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin 'önce kim konuşacak' tartışmasının ardından İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partili üyelerin salonu terk etmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gültekin, Meclis toplantısında hukuk ihlal edildiğini belirterek " Meclis iç tüzüğünde açık hüküm olmasına rağmen, kendi Meclis Başkanvekili dahi defalarca kürsüye davet ettiği halde ısrarla tüm kurallar ile teamülleri çiğneyerek ve "en son ben konuşacağım" diyerek çoğunluğun tahakkümünü kurmaya çalışan anlayışı kabul etmedik." paylaşımında bulundu.

" Ankaralıların mahşeri vicdanına havale ediyoruz"

"Sayısal çoğunluk kanunların üzerinde değil" ifadelerini kullanan Gültekin " Hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğiz. Hukuk devletinde herkes kanunlara ve yönetmeliklere uymak zorundadır. Sayısal çoğunluk kanunların üzerinde değildir. Bizim hangi şartlarda hangi mantıkla mücadele ettiğimizi Ankaralıların mahşeri vicdanına havale ediyoruz." diye yazdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/706570/iyi-parti-ve-chpli-gruplar-meclisi-neden-terk-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.