Kahramankazan Belediye Başkanı Oğuz'dan faaliyet raporu tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde konuşan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, meclisi terk eden Başkan Mansur Yavaş, CHP ve İYİ Parti gruplarına tepki göstererek, faaliyet raporunun ‘ciddiyetsiz’ hazırlandığını belirtti.
Büşra Bayrak
|
12 Nisan 2021, Pazartesi - 21:21
Kahramankazan Belediye Başkanı Oğuz'dan faaliyet raporu tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 5. Birleşimi, Başkan Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. Başkan Yavaş’ın faaliyet raporu sunumunun ardından başkanların tek tek kürsüye çıkarak konuşmalarını gerçekleştirmesi beklenirken Başkan Yavaş, CHP ve İYİ Parti grupları meclisi terk etti. (ilgili haber)

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da kürsü konuşmasından önce Başkan Yavaş’ın salonu terk etmesine tepki gösterdi. 

"Bizde odamızda kahvemizi yudumlayarak izlerdik"

 “Faaliyet raporları yılda bir defa geliyor buraya, o bir günde birbirimizi burada dinlemeye tahammül etmek zorundayız” diyen Oğuz, “Gönül şunu isterdi; Sayın Mansur Bey burada olsun biz onu nasıl burada büyük bir sabırla, dikkatle, not alarak dinlediysek o da bizi bu kutsal çatının altında dinleseydi. Yoksa odadan meclis konuşmalarını dinlemeyi tercih etseydik bizde Kahramankazan’da kendi odamıza kurulur meclis konuşmalarını kahvemizi yudumlayarak izlerdik. Buradan çıkıp gitmek faaliyet raporunda konuşacaklarımızı dinlemeden beklemeden ve üstelik bir takım ön yargılarla itham ederek, birilerinden talimat alarak bize böyle dedi çünkü. Bunları söyleyerek bizi zan altında bırakarak buradan gitmesi Sayın Mansur Bey’in, CHP grubu ve İYİ Parti grubunun beni Kahramankazan Belediye Başkanı olarak üzmüştür. Biz burada ufak tefek tartışmaları bahane ederek asli görevimizi unutamayız. ” dedi.

"Baştan sona verdikleri rakamların hepsi yanlış"

Ardından ASKİ’nin faaliyet raporundaki rakamlara da değinen Oğuz, rapordaki rakamların yanlış olduğunu vurgulayarak, ciddiyetsizlikle hazırlandığının altını çizdi.

Oğuz, açıklamalarında şunları kaydetti:

“Şimdi faaliyet raporunun en sonunda aynen şu cümle yazıyor; Bu raporda yer alan bilgilerin, güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim. İmza, Mansur Yavaş. Yani bu faaliyet raporunun içerisindeki bilgilerin doğruluğu  Mansur Bey tarafından sözle ve yazıyla teminat altına alınmış durumda. Şimdi ASKİ’nin faaliyet raporunda sayfa 82’de vermiş olduğu bir sayı var.  Sayıların doğru olması lazım ki doğru yorumlara, doğru sonuçlara ulaşalım. Bakalım sayılar doğru mu? Kahramankazan’da ASKİ abone sayısı verilmiş. Kahramankazanımız 57 bin yerleşik nüfusa sahip, günlük 120 bin insanın nüfus sirkülasyonu yaptığı bir ilçe. Dinamik bir ilçe. Böyle bir ilçenin abonelik sayısına ASKİ şöyle yazmış; 8 bin 106 tane aboneniz var. Yahu Kahramankazan’ın 2006 senesinde 8 bin 106 abonesi vardı. Kahramankazan’da şuan 23- 24 bin ASKİ abonesi var. Baştan sona verdikleri rakamların hepsi yanlış. Sayın Başkan ASKİ’nin verdiği o bilgi yanlış. Zahmet buyurup da ASKİ’deki arkadaşlar Kahramankazan’da kaç kişiye fatura kesiyorsunuz oturup şunun muhasebesini çıkartsalardı sayının 8 bin 106 olmadığını göreceklerdi. İçerisi sayısal hatalarla dolu olan faaliyet raporunda biz sadece fotoğraflara mı bakacağız? İlçemle ilgili verilen bazı bilgiler yanlış. Bir tane daha örnek vereyim size. Faaliyet raporu Sayfa 83’te Kahramankazan’da bir tane bulvar var deniyor. 2019 faaliyet raporunda 8 tane bulvar var deniyor. Kalecik’te acaba kaç tane cadde olabilir? Faaliyet raporuna bakarsanız 766 tane cadde var. Sevgili Duhan Başkanım, sen biliyor musun Kalecik’te 766 tane cadde var. 766 tane caddenin olduğu bir ilçemiz Kalecik. Öyle, faaliyet raporunda öyle. Daha bunlar gibi çok var. Şunun altını çiziyorum ciddiyetsiz hazırlanmış bir faaliyet raporudur.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/706660/kahramankazan-belediye-baskani-oguzdan-faaliyet-raporu-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.