Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar sitemde bulundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde konuşan Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Kasaplar Çarşısı'nda çıkan yangın hakkında konuştu. Acar, "Daha önce Büyükşehir Fen İşlerine müracaat ettik. İlçemizde bulunan itfaiyenin kapasitesinin yetersiz olduğunu ifade ettik. Fakat o günden bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı" dedi.
Zeliha Demirci
|
12 Nisan 2021, Pazartesi - 23:33
Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar sitemde bulundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 5. Birleşimi, Başkan Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. Toplantıda kürsüye çıkan Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, 8 Nisan'da ilçede bulunan Kasaplar Çarşısı'nda meydana yangın felaketine dair konuştu. Geç müdahale edilmesi sonucunda 15 dükkanın kül olduğu yangınla ilgili sitemlerini dile getiren Acar, " Biz o gün gece geç vakitlerde yangının olduğu yere gittik, sabaha kadar bekledik. Bir süre ayrıldık, o sırada  Mansur Bey Kızılcahamam’a gelmiş. Tabii gelmesinden haberimiz olmadı, yanında bulunmak isterdik. Geldiğimizde de ilçemizden ayrılmıştı. Sadece haber vermemekle kalmadı... Yangının durumuyla ilgili en çok bilgi sahibi ilçenin belediye başkanıdır, mülki amiridir. Maalesef o süreçte ne de ondan sonra bizi ne Mansur Bey ne de CHP meclis üyesi arkadaşlardan arayan olmadı." dedi.

"İtfaiye amiri arkadaşımız işi gücü bırakıp kulis yaptı"

Yangına geç müdahale edilmesi hakkında konuşan Acar, "Bu Kızılcahamam’da çıkan ilk yangın değil. İki ay önce de başka bir yangın olmuştu. Bu yangının büyüme sebebini araştırdığımızda ve olay yerine gittiğimizde orada mağdur esnaf arkadaşlarımızın ortak ifadesi şuydu: 'Eğer itfaiye hemen gelseydi ve yeterli kapasitesi olsaydı, bu yangından sadece birkaç dükkan etkilenirdi.' Bizi üzen bir olay daha vardı. Aynı eleştirilerde Mansur Bey’in önceki dönemleri öne sürmesi gibi orada da Büyükşehir’den itfaiye amiri arkadaşımız da işi gücü bırakıp kulis yaparak, ‘Büyükşehir Belediyesi olarak biz ilçe belediyesinden yer tahsisi istemiştik, kapasite artırmak için yer tahsis edilmediği için kapasiteyi geliştiremedik’ diyor. Gerçekten de yüzde 80’i orman olan ve bin 700 kilometrekare büyüklüğünde olan Kızılcahamam’da sadece 2 tane itfaiye var. O itfaiye gelmiş müdahale etmiş, gelmesi 45 dakikayı bulmuş. Geldikten sonra itfaiyeci arkadaşların hortumu uzatma süresi 20-25 dakika, tabii o arada yangın büyüyor. Su bitiyor, çevre ilçelerdeki itfaiyeler müdahale edene kadar iş işten geçiyor."  ifadelerini kullandı.

"Fen işleri itfaiye müracaatımıza dönüş yapmadı"

Süleyman Acar  şöyle devam etti: "Mansur Bey orada, ‘14 tane itfaiye 37 tane personel müdahale etti’ demiş. İlk müdahale eden itfaiye 1-2 tane iş işten geçtikten sonra 44 tane itfaiye olsa ne olacak?  Dolayısıyla yangınlarla ilgili sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Daha önce Eğerlialören köyümüzde, 5 evin yandığı olaydan sonra da yazılı olarak Büyükşehir Fen İşlerine müracaat ettik. İlçemizde bulunan itfaiyenin kapasitesinin yetersiz olduğunu, yerinin yetersiz olduğunu ifade ettik. Fakat o günden bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı."

http://www.ankaramasasi.com/haber/706941/kizilcahamam-belediye-baskani-suleyman-acar-sitemde-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.