Bala'da İstanbul Sözleşmesi protestosu

CHP Bala İlçe Başkanlığı binasının önünde toplanan CHP’li kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin iptalini protesto etti.
Ankara Masası
|
13 Nisan 2021, Salı - 12:06
Bala'da İstanbul Sözleşmesi protestosu

Ankara’da CHP’li kadınların İstanbul Sözleşmesi’nin feshine yönelik tepkileri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara İl Başkanlığı önünde toplanan kadınların son adresi Evren,  Kalecik ve Akyurt'tan sonra Bala oldu. 

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer burada yaptığı konuşmada "Bu mor adımlar hayata, umuda ve yaşamaya atılan adımlar. Çünkü bir gecede kadınlar için yaşam kadar, hava kadar, su kadar önemli olan İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılma kararı alındı. Elbette ki biz bu kararı tanımıyoruz. Elbette ki kadınlar haklarına ve hayatlarına sahip çıkacaklar. Ama bu kararı alanlar şunu bilsinler ki, yüzde 1 bile olmayanların oylarını alabilmek için kadınların hayatlarından vazgeçenler 42 milyon kadına rağmen siyaset yapamazlar. Kadınlar var olduğu sürece haklarına ve hayatlarına sahip çıkmaya devam edecek." dedi. 

"Yasaların hiçe sayılması insani bir suçtur"

Bala Kadın Kolları Başkanı Emel Karakaya ise "Bir gecede çıkarılan kararlar akımına İstanbul Sözleşmesi'nin de dahil edilmesi hepimizin içini acıttı. Kadınlara, çocuklara uygulanan şiddetin, tacizin önlenmesine yönelik haklarımızı koruyan yasaların hiçe sayılması insani bir suçtur. Ülkemizde töre kurbanı olan genç kızlar, çocuk gelinler ve eşleri tarafından korunmak yerine cinayete kurban giden kadınlar varken, cezai indirim alarak sokakta elini kolunu sallayarak gezinen canilerle sentezleşmiş durumdayız." ifadesini kullandı.

"İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz"

İstanbul Sözleşmesi'nin insanca yaşamanın gerekliliğini savunan 81 maddeden oluşan kadın hakları bildirgesi olduğunu söyleyen Karakaya şöyle devam etti: "Bugün kadına şiddete hayır diyoruz. Dün öğretmene şiddete hayır dedik, önceki hafta doktara şiddete hayır dedik. 'Cümle sonuna nokta konur'der gibi kadınlara ve çocuklara haklarımızı öğretmek zorundayız. Bunu da yaparken İstanbul Sözleşmesi'nin bizlere sunduğu yasalarla taçlandırmalıyız. Haklarımızı ellerimizden almalarını istemiyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/708494/balada-istanbul-sozlesmesi-protestosu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.