Kılıçdaroğlu'ndan 128 milyar dolar çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 128 milyar dolar tartışması üzerinden yüklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bana soru bile soramazsınız diyor. Kibre bak. Kimsin sen? Ne demek bana soru soramazsın. Bal gibi soracağım sen de bal gibi cevap vereceksin. Cevap vermezsen aldığın her oy haramdır. " dedi.
Ankara Masası
|
13 Nisan 2021, Salı - 14:19
Kılıçdaroğlu'ndan 128 milyar dolar çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

128 milyar dolar tartışması üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Bu kürsüden defalarca 128 milyar dolar ne oldu diye sordum, 128 milyar doları kimlere sattınız diye sordum, 128 milyar doları hangi kurdan sattınız diye sordum, 128 milyar doları satanları, kimlerin imzası olduğunu defalarca sordum. Birisi para kaybolmadı para el değiştirmedi diyor. Para zaten el değiştirdi. Ben de bunu soruyorum. El değiştirdi de kime gitti, kim vurgunu vurdu, milyarları kim götürdü." dedi.

"Listeyi neden gizliyorsunuz?"

Merkez Bankası'nın daha önce sattığı dövizleri tablolar halinde internet sitesinde yayınladığını ancak bu listenin şimdi olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sorumuz da buradan kaynaklanıyor. Listeyi neden gizliyorsunuz? Kimse sağladınız bu büyük avantajları? Sen mi yoksa damadın mı bu işi halletti? Damat kime verdi, sen kime talimat verdin?" şeklinde konuştu.

"Hepsi palavra. Yalan söylüyorlar"

128 milyar dolara ne olduğunu soran Kılıçdaroğlu, "Önce kasada duruyor dedi, sonra pandemide kullandık dedi. Hepsi palavra. Yalan söylüyorlar. Dua edelim 128 milyar dolar nerede diye sorunca bizi darbeci diye suçlamadılar. Bu kadar pişkin, halktan bu kadar kopuk, bu kadar para sevdalısı, yandaşı bu kadar zengin eden dünyada başka iktidar görülmemiştir. Sorular karşısında ezilip, büzülen, cevap veremeyen ama yeri geldiğinde kibirlenen bir yapıyla karşı karşıyayız. Ağrıma giden bu." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Cevap vermiyorsa billboardları kiralayalım orada soralım dedik. Vay efendim Cumhurbaşkanına hakaretmiş. Soru sormak ne zamandır hakaret oldu. 20 Temmuz sivil darbesinin en temel kanıtı budur. Bana soru bile soramazsınız diyor. Kibre bak. Kimsin sen? Ne demek bana soru soramazsın. Bal gibi soracağım sen de bal gibi cevap vereceksin. Yoksa sandıkta soracağız. Cevap vermezsen aldığın her oy haramdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/709086/kilicdaroglundan-128-milyar-dolar-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.