Aylin Nazlıaka: İlk seçimde gidecekler

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine tepki göstererek, "CHP ileriye yürüdükçe AKP ve küçük ortağı geriye yürümeye devam ediyor. Geriye doğru yürüsünler 2002 öncesine gidecekler. İlk seçimlerde gidecekler, gidecekler, gidecekler. " dedi.
Ankara Masası
|
13 Nisan 2021, Salı - 14:31
Aylin Nazlıaka: İlk seçimde gidecekler

Ankara'da CHP'li kadınların İstanbul Sözleşmesi'nin feshine yönelik tepkileri devam ediyor.  Evren, Kalecik, Akyurt ve Bala'dan sonra Haymana'da bir araya gelen kadınlar pankart açıp düdük çalarak protesto gösterisi düzenledi. O isimlerden biri olan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, iktidarın ilk seçimde gideceğini söyledi. 

Kadınların yaşam hakkını savunmak için bir arada olduklarını ifade eden Nazlıaka, "Bir insanın en temel hakkı yaşam hakkıdır. Ancak gün geçmiyor ki bir kız kardeşimiz cinayete kurban gitmesin, gün geçmiyor ki bir evladımız istismara uğramasın. Bu sabah Kahramanmaraş'ta önce uyuşturucuya alıştırılıp sonra da dört yıldır istismara uğrayan 14 yaşındaki bir evladımızın haberleri ile güne başladık. İşte tam da bu nedenle Ankara Kadın Kollarımız çok önemli bir etkinliğe imza atıyor ve Mor Adımları ile Ankara'nın topraklarını adım adım karışlıyor, herkese kadınların çocukların yaşam hakkını anlatmaya çalışıyor." dedi.

"AKP ve küçük ortağı geriye yürümeye devam ediyor"

Kadınların yaşam hakkını savunmak için ihtiyaç duyulan şeyin eşitlik olduğunu dile getiren Nazlıaka, bu kapsamda partisinin  siyasi partiler yasasında bir değişiklik yapılması için Meclis'e kanun teklifi verdiğini hatırlattı. 

Nazlıaka şu ifadeleri kullandı: "CHP ileriye ileriye yürüdükçe AKP ve küçük ortağı geriye geriye yürümeye devam ediyor. Geriye doğru yürüsünler yürüsünler 2002 öncesine gidecekler. İlk seçimlerde gidecekler, gidecekler, gidecekler. Oyumuzu kimler kadınların yanındaydı, kimler karşısındaydı buna göre kullanacağız. Bunu hiç unutmayacağız."

CHP Haymana İlçe Başkanı Kasım Koç ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülümser Keskin Sıvacı da birer konuşma yaparak İstanbul Sözleşmesi'nin öneminden bahsetti. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/709106/aylin-nazliaka-ilk-secimde-gidecekler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.