Polatlı'da şiddete uğradığını iddia eden kadının isyanı

CHP Polatlı İlçe Başkanlığı binasının önünde toplanan CHP’li kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin iptalini protesto etti. Şiddete uğradığını iddia eden bir kadının sözleri ise dikkat çekti.
Ankara Masası
|
13 Nisan 2021, Salı - 15:12
Polatlı'da şiddete uğradığını iddia eden kadının isyanı

CHP'li kadınların "Mor Adımlar" adı altında İstanbul Sözleşmesi'nin feshine yönelik başlattığı protesto gösterilerinin son adresi Polatlı oldu. Partinin ilçe başkanlığı binası önünde toplanan kalabalık sözleşmenin feshine tepki gösterdi. 

Burada bir konuşma yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Devlet Kuş,  "Bugün burada olma nedenimiz. Hiçbir mantıklı bir gerekçe gösterilmeden, tek kişinin inisiyatifi ile İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılma kararıdır. Sözleşme tam olarak nedir? Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için devletin tedbir almasını istemektir. Kadına şiddet devam ediyorsa, kadının korunması için etkin adımların atılmasını istemektir. Devlete 6284 satılı kanunu uygula, kadınları aktif ve etkin koru demektir. Şiddet önlenemediyse kadınlara zarar veren erkeklerin adil yargılanmasını ve cezalandırılması gerektiğini vurgulamaktır. Devlete etkin ceza sistemi uygula, adaleti sağla demektir. Sözleşme devlete kadınların güçlü bireyeler olabilmesi, hayatın her alanında yer alabilmesi için çalışmalar yapması gerektiğini işaret etmektir." dedi.

"İstanbul Sözleşmesi kalacak, siz gideceksiniz"

İstanbul Sözleşmesi'nin kadına şiddet varsa erkeğin cezalandırılmasını ve kadınların şiddetten korunmasını, şiddete uğrayan kadınlar için önlem alınmasını istediğini belirten Kuş, "İstanbul Sözleşmesi'nin ortadan kaldırılmasını kim neden, istemektedir? Sözleşme kimleri neden rahatsız etmektedir? İstanbul Sözleşmesi'nin öngördüğü haklar, en temel insan haklarıdır. İnsan hakları tartışamaya açılamaz. Biz CHP kadın kolları olarak, Atamızın biz Türk kadınlarına tüm dünyadaki kadınlardan daha önce verdiği haklarımızı ödün vermeden, geri adım atmadan savunmaya devam edeceğiz. Ülkemizdeki tüm kadınlar güven içinde olana kadar asla geri adım atmayacağız. Sözleşmeyi uygulamak yerine kaldıranların oturdukları koltukları dar edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi kalacak, siz gideceksiniz." şeklinde konuştu.

Program sırasında şiddet gördüğü söyleyen bir kadının sözleri ise dikkat çekti.

3 çocuk annesi olduğu öğrenilen kadın, "Analarız. Yakmayın bizi. Ölmek istemiyoruz. Ben ölmek istemiyorum. Bugün yaşıyorum. 4 yaşındaki kız çocuğum için yaşadım. Kızım, "Baba yeter annemi dövme" dedi. Ben ölmek istemiyorum. Bize sahip çıkın. Bizim sesimizi duyun." ifadelerini kullandı. 

Ayakta durmakta zorlanan kadına partililer yardım etti. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/709207/polatlida-siddete-ugradigini-iddia-eden-kadinin-isyani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.