Çankaya Belediyesinin 'risk yok' dediği belge!

Çökme tehlikesi geçiren Açelya Apartmanı sakinlerinin başvurusuna rağmen, Çankaya Belediyesi tarafından alt taraflarında başlayan inşaatın risk oluşturmadığının belirtildiği belge ortaya çıktı.
Ankara Masası
|
13 Nisan 2021, Salı - 23:32
Çankaya Belediyesinin 'risk yok' dediği belge!

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan ve önündeki inşaat çalışmaları nedeniyle temeli boşalan  Açelya Apartmanı'yla yeni bir belge ortaya çıktı.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül'ün paylaştığı belgede Açelya Apartmanı sakinlerinin başvurusuna Çankaya Belediyesinin verdiği cevap yer aldı.

Çankaya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, inşaat çalışmalarının herhangi bir risk oluşturmadığını belirttiği belgede "İleri mahallesi Mektep Sokak No:48 Çankaya/ANKARA adresinde bina sakinleri olarak binanızın yanında bulunan Mektep sokak No:50 Çankaya Ankara adresli 8139/12 ada-parsel nolu arsada inşaatına başlanacak olan yapının Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğine göre zemin temel etüt raporu hazırlanmış olup 8139 ada 20 parselde 8 metrelik mevcut istinatın var olduğu; yapılacak bina ile 5 m çekme mesafesi bulunduğu yeni yapılacak yapının temelinin mevcut istinatın üst rafında kaldığı tespit edilmiş olup mevcut binanıza herhangi bir zarar verecek unsura rastlanılmadığı; yapı denetim uygulama yönetmeliğine göre ilgili yapı denetim firması tarafından gerekli denetlemelerin yapılmasının zorunlu olduğu bilgilerine rica ederim" ifadelerine yer verildi.

 


8 katlı bina boşaltılmıştı

Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan Açelya Apartmanı'nda, yakın zamanda yapımına başlanan inşaat çalışmaları sırasında yan tarafında bulunan Altay Sokak'taki 8 katlı binanın istinat duvarının bir kısmının yıkılması ve temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi meydana gelmişti.

İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, yıkılma tehlikesine karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alarak, çökme tehlikesi bulunan bina ile tedbir amaçlı bölgedeki 21 binada oturanları tahliye etmişti.

Konaklayacak yeri bulunmayan mahalle sakinleri, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin misafirhanelerine yönlendirilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/709791/cankaya-belediyesinin-risk-yok-dedigi-belge
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.