Kızılcahamam esnafı Bakan Pekcan'a teşekkür etti

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, Kızılcahamam'daki yangında iş yeri zarar gören esnaf ve sanatkarlara Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) aracılığıyla 50 bin lira hibe katkısında bulunulacağını açıklamasına sevinen esnaflar teşekkür videosu çekti.
Zeliha Demirci
|
14 Nisan 2021, Çarşamba - 16:50
Kızılcahamam esnafı Bakan Pekcan'a teşekkür etti

Bakan Pekcan'ın, Kasaplar Çarşısı’ndaki yangında iş yeri zarar gören esnaf ve sanatkarlara TESKOMB aracılığıyla 50 bin lira hibe katkısında bulunulacağını açıklaması Kızılcahamamlı esnafı sevindirdi. Haberi alan esnaflar Bakan Pekcan’a video aracılığıyla teşekkür etti. İş yeri zarar gören esnaflardan Murat Gümüşsoy, verilen desteğin kendilerini rahatlatacağını belirterek, "Öncelikle Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Ticaret Bakanımıza Belediye Başkanımız Süleyman Acar'a teşekkür ederim." ifadesini kullandı. Esnaflardan Ali Aydın ise ilk günden itibaren devletin hep yanlarında olduğunu vurgulayarak, herkese teşekkür ederken, esnaf Ali Vural, kendilerini düşünen Bakan Pekcan'ın ve devlet büyüklerinin sevindirdiğini dile getirdi.

Esnaf Kemal Güzel ise zor günlerinde devletin kendilerine destek çıktığını belirterek, "Yanımızda en başta devlet büyüklerimizin, devletimizin var olduğuna fazlasıyla inandık. Bakanımız Murat Kurum bizzat kendi gelip, destek verdi. Mağdur esnafın iş yerinin daha lüksünü, daha iyisini yaptıracaklarını bildirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin çok kuvvetli, halkının yanında olduğunu gördük. Hepsinden Allah razı olsun." diye konuştu.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Kasaplar Çarşısı'nda, 8 Nisan'da çıkan yangın sonucu büyük çapta hasar oluşmuştu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kızılcahamam'daki yangında zarar gören esnafa 50 bin lira hibe verileceğini açıklayarak, "Yangında iş yeri zarar gören esnaf ve sanatkarımızın, kredi ve kefalet kooperatifleri üzerinden Halkbank aracılığıyla kullandığı kredilerin 1 yıllık taksit ve faizleri ötelenecek." ifadesini kullanmıştı.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/710987/kizilcahamam-esnafi-bakan-pekcana-tesekkur-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.