CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör'den 'kademeli su faturası' tepkisi

CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, kademeli su faturası teklifinin tasarruf sağlayacağını ancak önerinin siyasi görülerek reddedildiğini söyledi.
Büşra Bayrak
|
14 Nisan 2021, Çarşamba - 17:21
CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör'den 'kademeli su faturası' tepkisi

CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Ankara Masası'nın sorularını yanıtladı. Kademeli su faturası teklifinin reddi için 'siyasi' diyen Güngör, hobi bahçesi gerginliklerinde ise bahçe sahiplerinin yanında tavır gösterdi. Güngör, CHP'nin ilçedeki genel ve yerel seçimlerdeki oy farkını da Fethi Yaşar'ın başarısına bağladı.

Kademeli su teklifi hakkındaki görüşü sorulan CHP'li Güngör, “Bunu siyaseten reddetmek çok yanlış. Su milli bir servet biliyorsunuz. Onun için parası çok olanın çok kullanma, az olanın az kullanma diye bir lüksü yok. İç Anadolu Bölgesi'nde kurak bir bölgeyiz, kuraklıklar devam ediyor. Suyu ne kadar çok tasarruflu kullanırsak ülkemizin ve Ankara'nın menfaatine. Orada siyasi atak yaptılar, yanlış oldu. Benim param var, ben 100 ton su kullanırım demek, bilinçsiz bir şekilde çimlerini, havuzunu doldurmak herkesin doğal hakkı değil. Sonuçta bu bizim milli bir servetimiz. Onu istikrarlı, düzgün bir şekilde kullanmamız lazım. Oradaki önergeye siyasi bakmamak lazım. Yaşam kaynağı olmazsa olmazımız. İleride mücadelenin servetlerin harcanacağı bir nimet. ” dedi.

"Yenimahalle'de deney halindeyiz"

Su tasarrufu konusunda önerilerini dile getiren Güngör, ”Şimdi ben şunu özellikle söylüyorum, okullarda su kullanımı inanın bir ders olarak gösterilmeli. Torunlarımıza çocuklarımıza suyu nasıl kullanacaklarını öğretmemiz lazım. Nasıl yatarken ışığı kapatın diye çocuklarımıza tavsiyede bulunuyorsak, bunu su üzerinde de yapmamız gerekir. Şimdi Yenimahalle olarak biz bir apartmanda deney halindeyiz. Tasarruflu aparatlar var. 10 litre suyun yaptığını tasarruflu aparatla 3 litre ile yapıyorsunuz. Aynı zamanda da çok ucuz. 4 tanesi 16 lira, internette satılıyor. Biz bir apartmanda onu tedarik ediyoruz. Apartmanda deneyeceğiz size de o bilgiyi atarız. İnanın o apartmanın su kullanımı yüzde 50 daha tasarruflu düşecek ve aynı zamanda faturaları da bir ayda o aparatlara verdikleri ücreti karşılayacaklar.” ifadelerini kullandı.

Hobi bahçesi gerginliği

Siyasi kimliğinin yanında çiftçilik de yapan Güngör, geçtiğimiz günlerde Sincan’da yaşanan hobi bahçesi gerginliği hakkında ise şunları kaydetti:

“Oralar satılmış. Tarlalar, tarım alanları bölünmüş. Aynı şekilde bu stresli, sokağa çıkamadıkları bir süreçte insanlar oraya gidiyor. Yıkmanın yanında devlet tarafından şu olmalı, oradaki hobi bahçelerinde kullanılan suyun nasıl kullanacağını, nasıl tasarruflu kullanacağını öğretmek lazım. Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Yıkmanın yanında nasıl biz yardımcı oluruz, nasıl bir düzen kurarız, nasıl orada suyu tasarruflu kullanırız. Kendi ihtiyacını, kışlık ihtiyacını yapan insanlar var hobi bahçelerinde. Onları engellemek yerine evimin önü çim olsun diye yüz ton su harcayan insanlar var. O zaman onlara da engel çıkartmak lazım.”

Genel ve yerel seçimde oy farkı neden yüksek?

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın "CHP’nin oyu milletvekili seçimlerinde 131 bin, yerel seçimlerde 239 bin" sözleri hatırlatılarak yerel ile genel seçim arasındaki fark sorulması üzerine Güngör, “Yenimahalle'de şu oluşmuş; ‘Fethi Başkan bir söz verirse yapar’. Ondan dolayı da insanlarda bir güven ortamı oluşmuş. Verdiği vaatlerin hepsini iki dönemde yapmış, üçüncü dönemde de tekrar vaatlerimiz var. Onları da peyderpey bu sıkışıklık dönemde bile yapıyor. Ondan dolayı halkın bir güveni oluşmuş. Orada Cumhuriyet Halk Partisi’ne insanlar Fethi Başkana mührü basabiliyor. Ama milletvekili seçimine geldiğinde daha parçalı şey yapıyor. 100 binlik bir farkımız var. Biz de bu arayı kapatmak için başkanımızla birlikte hem milletvekillerimizi hem partililerimizi sahaya sürüyoruz. İşte esnaf gezilerimiz devam ediyor. Başkanımız hiç durmuyor. Devamlı hem saha çalışmalarımızda hem esnaf gezilerinde, o da devam ediyor. Parti oyunu nasıl belediye oyuna çıkartırız diye bir çalışmamız var. O çıtayı ne kadar çok kapatabilirsek bizim için o kadar bir mutluluk. Ama onu ben özellikli görüyorum. Fethi Başkan'ın başarısından dolayı ben özellikle burada parti ayrımı yapmıyorum. Fethi Başkan’a oy veren bir kitle var. “ diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/711038/chp-yenimahalle-ilce-baskani-ferudun-gungorden-kademeli-su-faturasi-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.