ABB'den Sabah gazetesine yanıt

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü ​Volkan Memduh Gültekin, reddedilen kademeli su faturası teklifi üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alan ​​Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Kenan Kıran'a tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
15 Nisan 2021, Perşembe - 11:40
ABB'den Sabah gazetesine yanıt

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "kademeli su faturası" uygulaması teklifi reddedildi, tartışmaları bitmedi. AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedilen teklif sonrası süreçle ilgili ABB'yi hedef alan Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Kenan Kıran'a yanıt  Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin'den geldi. 

"Anlayabileceği şekilde cevap verelim"

Gültekin, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajında "Son aylarda @kenan_kiran, ABB hakkında iftira, seviyesizlik ve yalan haber üzerine dayalı, "parselci talimatlı" çalışmalar yapmaktadır. Bu konuya geleceğiz ama önce ettiği şu iftiralara, onun da anlayabileceği şekilde cevap verelim." dedi. 

"Ah Bakanlık!"

Kademeli su artışının küresel kuraklık döneminde bu dönemin olumsuz etkilerine karşı üretilebilmiş tek çözüm olduğunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da bu kuraklığa karşı kademeli su tarifesini önerdiğini belirten Gültekin, " Ah Bakanlık! Neden Kenan Bey'i dinlemiyorsunuz?" ifadelerini kullandı. 

"Bu faciadır"

"Kademeli tarife zam değildir. Çok kullananın çok, az kullananın normal ödeme yapmasıdır." diyen Gültekin, Ankara'da yüzde 16'lık bir kesimin, harcanan suyun yüzde 52'sini tükettiğini dile getirdi. Bunun facia olduğunu vurgulayan Gültekin, havuz dolduran, hobi bahçesi sulayan, araba yıkayan bu kesimin Ankara'nın suyunu tükettiğini ekledi.

"Kuraklıkla mücadelenin başka çözümü yok"

Kademeli su tarifesinin Gaziantep ve Bursa'da da uygulandığını hatırlatan Gültekin, "Ne yani Kenan Bey, sen şimdi Gaziantep ve Bursa Belediye başkanları da zamlı su satıyor mu demek istiyorsun? Tüm dünyada kuraklıkla mücadelenin kentsel olarak başka bir çözümü yok!" açıklamasında bulundu. 

Gültekin şöyle devam etti:

* Bizim önerimizde tasarruf etmeyip çok harcayan olursa, buradan gelecek gelirle sosyal yardım alan ailelere su ücretini 10 m3'e kadar m3 başı 1 TL yapmak da var. Barajların doluluk oranı yüzde 16. Ankara'da su biterse davul mu çalacaksınız? Allah korkusu da mı yok?

*  Neymiş? Halkın yüzde 70'ine yakını zaten aynı ücreti ödeyecekmiş. Sosyal yardım alanlara ucuzlayacakmış. Öğrenci evlerine zaten %50 indirimliymiş. Tasarruf oranı arttıkça Ankara'nın suyu korunacakmış. Bir daha anlatayım mı? Biz sizin korkunuzu anlıyoruz.

*  Kaldı ki Başkanımız ısrar etmese ve su indirimi yapılmasaydı, her yıl 2 MİLYAR TL Ankaralının cebinden fazla çıkmış olacaktı. Yani senin deyiminle Ankaralıyı ÇARPMIŞLAR! Şimdi hiç sevmediğiniz bölüme geliyorum. Gıkınız çıkmaz bunlara: Çarpıp ne yapmışlar?

*  Kenan Bey, Heykel iftirası attın, tıpış tıpış sildin. Anfa konusunu açıkladım, yazamadın. Sana en ufak eleştiri getiren herkesi engelliyorsun. Bu meslek çocuk gibi davrananların, trollük yapanların, seviyesiz davrananların mesleği değil. Bu meslek Uğur Mumcu'nun mesleği.

*  Bizi rahatsız eden bir durum var mı? Yok. Senin yaptığın işin ağababasını bu kentte 25 yıldır yapan trolbaşını biliriz biz, sen daha yenisin. O da uyumaz, gece gündüz iftira eder, yalan konuşur ve biz takmadıkça bize değer katar. İşimize geliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/711929/abbden-sabah-gazetesine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.